Home > Electric > Formule E maakt zich op voor vijfde ronde in Mexico

Formule E maakt zich op voor vijfde ronde in Mexico

Aankomende zaterdag keert de Formule E terug naar de Autódromo Hermanos Rodríguez voor de vijfde race van het seizoen. De organisatie van Formule E heeft besloten dat alle winst van het evenement naar de reconstructie gaat na de aardbeving in Mexico City eind 2017. Voor de piloten ligt de lat hoog, net zoals het Mexicaanse circuit dat 2,200 meter boven de zeespiegel ligt.

Jean-Eric Vergne, teamgenoot van André Lotterer (Techeetah) staat na zijn overwinning in Santiago op 3 februari op de leidersplaats met 71 punten. Zijn dichtste achtervolger in het klassement met vijf punten achterstand is Felix Rosenqvist (Mahindra). Daarna komt de Brit Sam Bird (DS Virgin). Het kampioenschap voor constructeurs volgt dezelfde rangorde.

Sam Bird kijkt uit naar een terugkeer naar Mexico: “Het is altijd leuk om in Mexico te racen, omdat het een leuk circuit is met enthousiaste fans. Vorige keer finishte ik op het podium en ik heb me al bewezen dit seizoen. Hopelijk kan ik goed presteren.”

Vorig jaar kwamen meer dan 35,000 fans opdagen. Dat belooft dus voor dit jaar. Ik ben blij dat we kunnen helpen met de reconstructie na alle schade van de aardbeving in Mexico City. We hopen ook punten te pakken om onze piloten en het team omhoog te krijgen in het kampioenschap”, aldus de teamdirecteur van DS Virgin Alex Tai.

Tijdschema op zaterdag 3 maart 2018 onze tijd:

15u00 – 15u45 Vrije Training 1
17u30 – 18u00 Vrije Training 2
19u00 – 19u36 Kwalificatie
19u45 – 20u00 Superpole
23u00 Race (47 rondes)

Foto © Alastair

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend