Home > #Hoofdnieuws > Duivelsbergcircuit strijdtoneel voor Belned en VAS komend weekend

Duivelsbergcircuit strijdtoneel voor Belned en VAS komend weekend

Het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen krijgt volgend weekend op zaterdag VAS Rallycross op bezoek en op zondag wordt er een wedstrijd verreden in het kader van de BelNed-Cup. Over de VAS-opener leest u alles elders op onze site. De BelNed-Cup is dan wel geen officieel kampioenschap, maar de aandacht is er niet minder om als we de inschrijflijst beschouwen die recent werd vrijgegeven.

Dat heeft wellicht veel te maken met de mooie prijzenpot die Ludo Helven, één van de initiatiefnemers van BelNed, en de zijnen bij elkaar gesprokkeld hebben. Dat prijzengeld bedraagt zo’n 15000 euro, waarbij ook het Duivelsbergcircuit zelf een steentje bijdraagt. De BelNed-cup bestaat uit 10 wedstrijden, waarvan er vijf worden verreden op het Duivelsbergcircuit en vijf op het Eurocircuit  in het Nederlandse Valkenswaard. Het doel is om via deze samenwerking het rijdersaantal op te krikken, vooral in Nederland, en dat lijkt te lukken.

Voor de wedstrijd van nu zondag 4 maart zien we zelfs méér rijders dan voor de BK-opener van afgelopen weekend te Mettet. En dat is vooral te danken aan het aantal Supernationals, waarvan er 18 op de lijst staan wat betreft de klasse boven 2000cc en 24 in de klasse onder 2000cc. Ter vergelijking: voor Mettet waren dat er respectievelijk 12 (plus) en 14 (min). Naast 9 Super1600-rijders  komen er ook nog eens 9 jongeren in actie in de instapklasse RST èn is er de aangename verrassing dat er 4 rijders in de klasse Supercars worden verwacht! Naast Jochen Coox (VW Polo) en de Nederlander Paul Allerts zijn er nog de Zweden Peter Hedstrom en Daniël Thoren, elk met een VW Polo.

Nu zondag wordt de start van de eerste reeks gegeven omstreeks 11u en daarvoor zijn er nog vrije trainingen gepland. Voor de schappelijke inkomprijs van 10 euro hoeft u het zeker niet te laten. Wie de hele BelNed-kalender nog eens wil bekijken kan ook nog eens terecht bij ons overzicht dat we u eerder al serveerden.

You may also like
BK RX: BRCV geeft een stand van zaken
Zuhal Demir steunt Duivelsberg
Voorlopig geen vergunning voor Duivelsberg
BK RX: Demir wil circuit openhouden