Home > Rally > Divers > Belgische invasie in Russische noordelijke bossen

Belgische invasie in Russische noordelijke bossen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Overdrive Racing zal volgend weekend drie Toyota Hilux inzetten in de Baja Russia Northern Forest Rally. De wedstrijd in Rusland wordt de opener van het 2018 seizoen voor de FIA World Cup Cross-Country Rally. Het wordt een moeilijke race in Karelië, de landengte in Noord-Rusland aan de grens met Finland.

Aan het stuur vande Overdrive, Nasser Saleh Al-Attiyah, de heersende kampioen,  die in oktober van het vorige jaar zijn vierde wereldbeker veilig stelde. De Qatari komt uit voor het nieuwe team Tamim Al-Majid Team en kiest voor de 2017 specificatie van de Toyota HiLux voor de wedstrijd in Karelië.

De Pool Aron Domzala, met navigator Szymon Gospodarczyk werden met Overdrive Racing vorig jaar de winnaars in Noord-Rusland en zullen hun beker willen verdedigen. De derde wagen van Overdrive is de Toyota van de Saoudi Yasir Saiedan, de regerend kampioen in de FIA T2 klasse. Hij neemt de Russische navigator Alexei Kuzmich mee.

Het is altijd spannend om een nieuw seizoen in de FIA World Cup te starten“, vertelt Overdrive-baas Jean-Marc Fortin, “en dit evenement komt pas een paar weken na onze succesvolle Dakar campagne met twee Toyota’s op het podium. Nu gaat het naar Rusland, in zeer verschillende weersomstandigheden. Van de +35 graden in de Dakar naar temperaturen die kunnen zakken naar -20 graden in Karelië!

(pers/ed. wb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Tom Colsoul alvast naar Russian Baja Northern Forest

Vorig seizoen eindigde de Pool Jakub Przygonski , genavigeerd door onze landgenoot Tom Colsoul, op een tweede plaats in de Wereldbeker Cross-Country Rally. Dit seizoen keert Tom Colsoul alvast terug… althans voor deze wedstrijd.
Wat ik dit seizoen zal doen is nog helemaal niet duidelijk“, liet Tom Colsoul weten. “Voorlopig doe  ik alleen de verplaatsing naar Rusland. Voor de overige wedstrijden is het X-Raid die bepaalt met wie ik mag of moet rijden.

Er wordt opnieuw gereden op de X-Raid Mini John Cooper Works. Mag de ambitie een overwinning worden?
De zege wordt moeilijk. Vooral omdat Vasilyev ook meerijdt. Die kent de proeven daar als zijn broekzak. En in principe is Nasser ook sneller op typische rallyproeven. Het parcours daar kan je nog het best vergelijken met een proef uit de WRC rally in Finland…“, aldus Tom.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/Clipboard01.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Баха “Северный лес” 2018

Het rallycentrum: Sortavala

De start: Ruskeala Mountain Park (Рускеала Горный парк)
De wedstrijd telt vier af te leggen etappes in de districten van Suojarvi en Sortvala in de autonome regio van de Karelische Republiek

vrijdag 16 februari
14u00 (lokale tijd) start etappe 1 : Proloog van 17 km
19:00 ceremoniële start

Zaterdag 17 februari
8:10  start etappe 2
13:00 start etappe 3

Zondag 18 februari
8:45 start etappe 4
vanaf 14:00 eindklassement
finish met podiumceremonie in Vyartsilya

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan