Home > #Hoofdnieuws > RACB bevestigt verdict BK Rally Historic: Maes kampioen, diskwalificatie Prinzie bevestigd

RACB bevestigt verdict BK Rally Historic: Maes kampioen, diskwalificatie Prinzie bevestigd

Autosportwereld.be had destijds de informatie over de technische conformiteitsproblemen van de wagen als eerste en eerlijk gezegd, de aandacht was toen overweldigend. We kregen uiteraard ook reacties van betrokkenen en media die alles in twijfel trokken, maar onze redacteur had het wel degelijk bij het rechte eind. Ondertussen is de zaak ‘Prinzie’ ook door de bevoegde instanties van de RACB behandeld en kennen we het resultaat: Robin Maes is wel degelijk kampioen bij de Historics in het nationale rallykampioenschap.

“Ondanks deze beslissing blijf ik me de kampioen voelen. Robin Maes was vaak sneller, maar we hebben ons vel duur verkocht met de 17 jaar oudere Opel. Ik ga er verder niet over uitweiden, we hebben strijd geleverd en alles wat er daarna gebeurde, valt te betreuren…”, is de reactie van de man die zijn titel verloor. Ingaan op de grond van de zaak, doet hij dus niet, wat uiteraard te betreuren valt.

In 2018 zal Stefaan Prinzie drie wedstrijden met een Fabia R5 rijden in Frankrijk op onverhard rijden, aangevuld met enkele Belgische wedstrijden in hun Opel Ascona.