Home > Circuit > EJ Automotive naar VW Fun Cup en Ford Fiesta Sprint Cup?

EJ Automotive naar VW Fun Cup en Ford Fiesta Sprint Cup?

EJ Automotive is een relatief nieuwe naam in het Belgische autosportlandschap. Het team van Jurgen Evers, die naast fotograaf, seriecoördinator van de Formula Renault NEC en invoerder van HRX nu ook teameigenaar is, wil één tot twee wagens in de European VW Fun Cup inzetten en heeft ook interesse voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium.

“We zijn al sinds 2016 aan het testen met een Evo2 en achten nu de tijd rijp om ons competitiedebuut te maken”, vertelt Evers. Het plan van EJ Automotive is om op lange termijn door te groeien naar de Evo3-categorie en de VW Fun Cup een van de grondpijlers te maken van het team. EJ Automotive start met de Evo2, de dieselversie, in de VW Fun Cup: “We kunnen erg verleidelijke tarieven aanbieden om te racen in de VW Fun Cup. Bovendien geeft dat de mogelijkheid om, zelfs met minder ervaring, te kunnen meestrijden voor een podium en zelfs een kampioenschap. De interesse in de Evo2-divisie is deze winter onmiskenbaar gestegen, onder meer dankzij het steentje dat wij hebben bijgedragen.”

EJ Automotive bevestigt voor het Franco Fun Festival de VW Fun Cup #271 Evo2 voor Gregory Eyckmans, Toon Bosmans, Kristoff Cox en Nygel Verhaeren, maar hoopt er ook in Zandvoort, tijdens de 25 Hours, in Mettet en Zolder bij te zijn. Bovendien is er nog een tweede beschikbare auto (de #224 of de #227) waar al twee geïnteresseerde rijders hun neus aan het venster staken. Ook voor de Ford Fiesta Cup praat het team al met diverse rijders.

 

You may also like
Ford Fiesta Belgium: Longin wint beide races
FordStore Garage Feyaerts in Ford Fiesta Cup!
QSR Racing in Fiesta Cup, Belcar en Creventic!
De Ford Fiesta Cup rijdt!