Home > Uncategorized > FordStore Garage Feyaerts in Ford Fiesta Cup!

FordStore Garage Feyaerts in Ford Fiesta Cup!

Na de bevestiging van de inschrijving van Ford-verdelers Vanspringel Automobiles, Herroelen Motors en Garage Trading – samen met enkele namen van de rijders – tekent nu ook FordStore Garage Feyaerts aanwezig in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium! Voor Ford Feyaerts, met vestigingen in Aarschot en Haacht, is het een terugkeer naar een actieve deelname in de autosport. In de jaren negentig nam Tom Feyaerts al deel aan promotieformules van Ford, maar dan in rally. Binnen de structuur van Ford Feyaerts kreeg hij enkele keren het gezelschap van de betreurde Peter Baert, journalist en een begenadigd coureur.

Het runnen van de twee garages en het stichten van een gezin eiste te veel tijd om ook nog eens tijdens het weekend uit te rukken. Hetzelfde gold voor de vrijwilligers die ons bijstonden, dus dat waren de redenen waarom wij het na de ervaring in de Ka Cup even voor bekeken hielden”, stelt Ford-concessiehouder Tom Feyaerts. “Al bij de lancering van de Ford Fiesta Sprint Cup voelden wij meteen aan dat er bij heel wat collega’s iets leefde. In deze moderne tijden moet je als verdeler meer doen dan gewoon auto’s verkopen. De Fiesta Sprint Cup is voor ons een perfect middel om de band met de klanten te verstevigen, door ze uit te nodigen, tickets te verdelen en de kans te geven te supporteren voor “hun” team en het merk Ford. En ja, ook samen het glas te heffen! Dat is ook de reden waarom ik niet zelf achter het stuur zal kruipen. Ik wil er in de eerste plaats zijn voor onze klanten en zakenrelaties.”

Tom Feyaerts is dus nog op zoek naar een geschikte rijder om de kleuren te verdedigen van FordStore Feyaerts in Aarschot en Garage Feyaerts in Haacht: “Ik was echt verbaasd dat er zoveel interesse is voor de Ford Fiesta Sprint Cup, want ik heb heel wat namen op mijn lijstje staan! Wie en hoe, dat zullen we later bekendmaken…” Het verleden van Ford Feyaerts in de autosport heeft natuurlijk een rol gespeeld in de beslissing om opnieuw actief deel te nemen en te gaan voor de Ford Fiesta Sprint Cup. “Mijn vader werd in ’83 Ford-concessiehouder en enkele jaren later organiseerde Ford de zogenaamde Ford Escort Star Cup. Wij werden heel wat keren uitgenodigd en in 1987 was ik als jonge snaak meteen verkocht. Dat mijn vader vele jaren eerder aan de start kwam in motorcrosswedstrijden, zal wellicht ook geholpen hebben dat ik er in ’99 ervoor koos om deel te nemen aan de rallyversie van de Ka Cup.”

Nieuw hoofdstuk

“Van zodra ik aankondigde dat we gingen deelnemen aan de Fiesta Cup stonden alle vroegere medewerkers te popelen om eraan te beginnen”, lacht Tom. “En aangezien ook zij ondertussen opgroeiende kinderen hebben, staat de tweede generatie klaar om samen met ons naar de circuits te trekken.” Vanspringel Automobiles, Herroelen Motor, Garage Trading en nu Feyaerts Aarschot-Haacht: het zal ondertussen voor iedereen duidelijk zijn dat we naast de strijd voor het podium ook een onderling gevecht zullen krijgen tussen de Ford-verdelers. Allicht gaan nog andere Ford-adepten het nu al stevige deelnemersveld weldra vervoegen…

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Rally: Munster verdwijnt uit uitslag Jänner Rally
WRC: Grégoire Munster ‘Most Improved Driver of the Year’