Home > #Hoofdnieuws > Ford Fiesta Belgium: Longin wint beide races

Ford Fiesta Belgium: Longin wint beide races

Een zonovergoten Circuit Zolder was de perfecte setting voor de tweede meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. In het voorprogramma van de 41ste editie van de populaire Eleven Sports 24 Hours of Zolder werden twee sprintwedstrijden afgewerkt. Stienes Longin won beide afspraken, maar de Leuvenaar kreeg de zeges niet cadeau. Ayrton Redant werd tweemaal derde en is na deze tweede afspraak de nieuwe leider in het kampioenschap.

Longin Jr. pakt zijn eerste, broers Redant zoals de broers Borlée

Stienes Longin kon in de eerste race een stevige remonte afronden met een eerste zege in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Tijdens het eerste weekend van de merkencup was het zijn vader Bert Longin die de Ford Fiesta van Garage Feyaerts bestuurde. Longin Jr. had op donderdag de snelste kwalificatietijd gereden, maar met een omgekeerde top 10 als startvolgorde voor race 1, wachtte hem dus een stevige inhaalrace. Eens die remonte achter de rug was, controleerde de Leuvenaar en won hij voor de broers Yannick en Ayrton Redant, beide in de kleuren van QSR Racing School, meteen ook eerste en tweede in het Juniorklassement. Kenny Herremans tikte als vierde algemeen aan. Romain Degeer maakt de top 5 algemeen volledig en werd derde Junior, voor Frank van Langendonck op een knappe zesde plaats. Kata Bozo won de race in de race als eerste dame, op de zevende plaats algemeen, één plaats beter dan Hanne Terium. Thibault Parmentier en Jo Vandersmissen reden ook nog naar een plek in de top 10.

Stienes Longin: “Ja, wat een debuut hè… en wat een leuke auto om mee te racen, maar tegelijkertijd ook niet makkelijk. Dit is echt de perfecte leerschool voor jonge kerels en dames om aan autosport te doen. Uiteraard ben ik gelukkig! Racen en winnen, dat is de perfecte combinatie.”

Yannick Redant: “Echt zoals de broers Borlée gisteren op het EK Atletiek, tweede en derde worden, en samen het podium op, mooier kan niet als broers…”

 Longin bis, Ayrton Redant leider in het kampioenschap

Ook de tweede race was voor Stienes Longin, maar ook nu moest hij knokken tot op de meet. Martin Leburton (Vanspringel Motorsport) bleef druk zetten en had op de lijn amper een seconde achterstand op de dubbele winnaar van het weekend. Ayrton Redant pakte opnieuw de derde plek en zo ook een tweede zege bij de Juniors, voor een uitstekend debuterende Nick Stox, vierde algemeen en Thibault Parmentier, achtste in de uitslag. Deze laatste kreeg echter een tijdstraf voor een incident en verloor zijn podiumplaats aan Romain Degeer. Tussen de beide Juniors in, vonden we in volgorde Kenny Herremans, Philippe Huart en Jens Verbesselt. De top 10 werd afgesloten door Romain Degeer en Ruben Valckenaere. Kata Bozo werd elfde en eerste snelle dame.

Stienes Longin: “Makkelijk was het niet, want je moet met deze auto’s echt 100% gefocust blijven en Martin zette echt stevig druk. Verder ben ik ook gelukkig voor Garage Feyaerts die me deze prima Fiesta bezorgden.”

Ayrton Redant: “Uiteraard ben ik tevreden, tweemaal podium, een zege bij de juniors, leider bij de Juniors en ook nog eens leider algemeen… Top gewoon!”

You may also like
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
Ford Fiesta Sport Trophy: van het Autosalon naar Ford Lommel Proving Ground!
FFSC BE: wie van de drie?
FFSC: Maxim De Witte debuteert tijdens Finale Races