Eerder deze week heeft de eerste test met de gloednieuwe Cup Fiesta plaatsgevonden. De sprintbom legde in de handen van Donald Molenaar en Gilles Magnus ongeveer de de afstand van twee volledige raceweekends af en dat verliep uitzonderlijk goed, volgens de organisatie.

De testen werden uitgevoerd met een testmodel met 125 pk en niet de voorziene 150 pk, maar verder voldeed de wagen zo goed als volledig aan zijn definitieve specificatie. Het totaalgewicht was nog wat te hoog en er kon ook nog niet gereden worden met de definitieve maat velgen. “Er waren geen problemen”, aldus de vertegenwoordigers van Intrax en DVB RACING. “De handling en de wegligging was nog beter dan verwacht”, volgens de beide rijders. In koude en moeilijke omstandigheden was de snelste tijd 2min07, in de huidige configuratie van CPZ.