Home > #Hoofdnieuws > Sébastien Ogier wint in Monte-Carlo, Neuville vijfde.

Sébastien Ogier wint in Monte-Carlo, Neuville vijfde.

Voor de vijfde keer op rij heeft de Fransman Sébastien Ogier zijn ’thuisrally’, de 86ste editie van de Rallye Monte-Carlo, op zijn naam geschreven en veel was daar niet meer voor nodig, enkel controleren zoals dat heet.

Vier klassementsproeven stonden er vandaag nog op het programma, met twee keer de ‘La Bollene’ en idem voor ‘La Cabanette’ waarvan de laatste doortocht als Power Stage dienst deed.

Van controleren was blijkbaar geen sprake want Sébastien Ogier reed in zijn Ford Fiesta tijdens de 14de kp de snelste tijd en was daarmee 2,5 seconden sneller dan onze landgenoot Thierry Neuville. Vanaf dan was het de beurt aan die snelle Oostkantonner, die zowel op kp 15, La Cabanette als de tweede passage op La Bollene als eerste over de meet ging en zo beetje bij beetje van zijn achterstand begon af te knabbelen.

En dan moest de ‘Power Stage’, die tweede doortocht op La Cabanette nog komen. Snelste daarin was Kris Meeke aan het stuur van de Citroën. Neuville klokte af op P2 en pakt daarmee 4 extra punten voor het kampioenschap. Esapekka Lappi maakte een schuiver en verloor zo een goede halve minuut en dat zag natuurlijk niemand aankomen. Maar dat betekende wel dat een sterke Thierry Neuville de Monte-Carlo afsluit op een mooie vijfde plaats. Hij hield aan de eindmeet welgeteld één seconde over op Elfyn Evans.

Vervolledigen we natuurlijk nog de top 3 waarin Toyota een opvallende rol speelt met Ott Tanak en Jari-Matti Latvala die de Monte-Carlo respectievelijk afsluiten met een achterstand van 58,3 seconden en 1:52 voor Latvala.

Het vel van de beer …

Iedereen kent wel het spreekwoord ‘je moet het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is’, wat wil zeggen dat men best de overwinning niet viert alvorens er gewonnen is.

Hyundai draaide er enkele dagen geleden geen doekjes om en maakte de doelstellingen voor 2018 bekend. De titel bij de constructeurs en als het even kan dan ook nog een wereldkampioen, bij voorkeur onze Thierry Neuville en het begon allemaal heel goed met die eerste plaats op de shakedown.

Wat als … wat als Thierry eens eindelijk zou kunnen afrekenen met die pechduivel die hem nu toch al heel lang achtervolgt. Want het moet gezegd worden, andere piloten uit de top 10 maakten zo nu en dan ook een uitstapje maar konden zonder veel erg, of met een verlies van een handvol seconden, hun weg alsnog verder zetten. Maar onze Neuville verloor door ‘zijn pech’ wel een kans op de overwinning. Maar als we dan bekijken wat hij daarna allemaal uit zijn stuurmanskunsten toverde stemt ons alleen maar gelukkig. Die pechduivel, die houdt het binnenkort wel voor bekeken en dan is het de beurt aan Thierry.

Willen we ook nog met redelijk wat trots vermelden … de prestatie van Ghislain de Mevius die in de klasse WRC2 de Monte-Carlo afsluit op een schitterende 2de plaats!

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2