Home > Rally > Een uitzonderlijk en onverhoopt resultaat.

Een uitzonderlijk en onverhoopt resultaat.

Guillaume de Mévius en Louis Louka startten hun seizoen – en dat van het RACB National Team – op mooist mogelijke manier, door in de Rally van Monte-Carlo beslag te leggen op de tweede plaats in de WRC2- categorie. Samen met een 13de plaats algemeen vormde dat een opmerkelijk resultaat voor het duo van de zwart-geel-rode Peugeot 208 T16, zeker omdat het pas hun eerste deelname aan de legendarische rally was.

De Monte-Carlo is altijd al een moeilijke wedstrijd geweest, maar de editie 2018 was zonder twijfel één van de meest gekruide van de afgelopen jaren. “Ik kan je vertellen dat dit met voorsprong de lastigste wedstrijd uit mijn nog jonge carrière was”, stelde de vertegenwoordiger van het RACB National Team enkele minuten nadat hij de laatste chronorit had afgewerkt. “Van bij de start op donderdag tot zondagochtend kregen we te maken met heel moeilijke omstandigheden: regen, ijzel, verse sneeuw, smeltende sneeuw, droog asfalt…. Het hele gamma aan gripniveaus passeerde de revue. De bandenkeuze was dan ook ontzettend ingewikkeld.”

Nochtans wisten Guillaume en Louis alle valstrikken met verve te ver mijden. “We zijn heel blij dat we geen enkele fout hebben gemaakt”, vervolgt Guillaume. “Een paar keer rondgespind, dat wel, maar geen contact of zware crash. Onze wat afwachtende houding heeft zijn vruchten afgeworpen. Al heel snel wisten we de tweede plaats in WRC2 te bezetten. Van dan af had het weinig zin om nog risico’s te nemen en we gaven voorkeur aan een goede einduitslag boven snelle tijden. Tweede in de categorie finishen, en tegelijk 13de algemeen, met zoveel ervaren rijders aan de start, dat is gewoon onverhoopt.”

Het Belgische duo had ook de indruk danig vooruitgang te hebben geboekt. “Ik heb steeds meer vertrouwen aan het stuur van de Peugeot 208 T16”, analyseert Guillaume.
“We hebben ook ons notasysteem verbeterd”, vulde Louis aan. “We hebben wel nog wat werk op dat vlak, maar we zijn zeker op de goede weg.”

Foto: @World
(persbericht)

You may also like
BRC 2023: geen Porsche meer voor Cherain gezien aanpassing reglement
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: vrijdag door de lens van Lorenz
FIA Hill Climb Masters 2021: België schitterend derde in de Nations Cup in Braga