Home > #Hoofdnieuws > Ogier, maar Tanak klampt aan

Ogier, maar Tanak klampt aan

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Alles ligt in zijn plooi op de rally Monte Carlo. Of althans, bijna alles. Vooraan doet Seb Ogier waar hij het sterkst in is: een rally domineren en controleren nadat hij de tegenstand heeft gedemoraliseerd. Het is een moeilijkere oefening dan het op het eerste zicht lijkt maar de voormalige skileraar uit Gap zit in eigen streek en voelt zich als een vis in het water.

In de tweede run van Agnieres en Devoluy naar Corps lag de baan ondertussen sneeuwvrij. De zon was uit en alle sneeuw smolt letterlijk…als sneeuw voor de zon… Bij de finish kreeg iedere deelnemer zijn potjes van de lokale honing.

Tanak mocht nog eens de besttijd zetten in de Toyota maar Ogier keek naar zijn puntenkapitaal, telde even uit en offerde 15 seconden op aan de Est. Ploegmaatje Evans volgde met de andere M-Sport Fiesta op 18″, Latvala, nu in strijd met zijn landgenoot uit eigen stal, Lappi, volgde een fractie later. Lappi zelf dook weg in het klassement en onze Neuville pakte meer dan 26 seconden achterstand op Tanak.

“Tricky, met veel gravel op de baan”, vertelde Neuville. Maar in de volgende proef, naar La Batie Neuve, pakt ehij zijn tweede scratch van de rally, 2 seconden sneller dan Tanak, 2.9 sneller dan Lappi… Ogier kuierde over de finish, 10 seconden terug op Neuville. Hij grimaste, maar liet niet in zijn kaarten kijken “Aan de leiding blijven, dat is het plan”, wierp hij op, “Het is eindelijk afgelopen met de sneeuw.”

In het algemene klassement zakt zijn voorsprong naar 39 seconden op Tanak en meer dan 1’39” op Latvala. Door de misser van Meeke in de ochtend zit Lappi opnieuw in gevecht voor de 4de positie, alles op 5 minuten en een kwart van de leider. Neuville houdt vast aan de 8ste plaats, op 5’49” van Ogier.

In WRC2 blijft Kopecky met de Skoda Fabia aan de leiding. De Mevius verliest hier terrein en zakt naar de 4de plek (maar alsnog 13de algemeen!) op 24 minuten van de onbereikbare Tsjech.

 

foto:wrc

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender