Home > #Hoofdnieuws > Ogier blijft Monte Carlo domineren

Ogier blijft Monte Carlo domineren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De opener van deze zaterdag, het besneeuwde parcours van meer dan 29 km naar Corps, was er eentje voor Mikkelsen (terug in Rally2), maar het was vooral Ogier die weer een gelukje kende want hij brak een stukje velg maar was desondanks 14 seconden sneller dan Tanak. Pech voor Sordo die op de proef stilstond en dat liet toe aan Latvala om op te rukken naar de derde plaats. Ook Breen (Citroen) betaalde cash voor zijn taak als “sneeuwploeg”, de eerste op de baan.
Op KP10 herpakte Tanak zich met een scratchtijd, voor opnieuw Mikkelsen,  maar de Est meldde problemen met de schokdempers op zijn Toyota. Het  betekende dat Ogier naar de eerste service van de dag terugkeert met 1’03” voorsprong op Tänak, die stilaan de druk begint te voelen van zijn ploeggenoot Latvala (+1’41”). Lappi en Meeke volgen, terwijl Neuville op de 8ste plaats tegen een achterstand kijkt van 5’48”

Beide ochtendproeven worden vanaf de middag opnieuw gereden, in de late namiddag gaat men dan opnieuw naar de proef van Bayons.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender