Home > #Hoofdnieuws > Ogier als leider naar de zondag

Ogier als leider naar de zondag

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

En de laatste KP van de zaterdag in de Monte Carlo was opnieuw voor Thierry Neuville, die toegaf dat hij een compromis keuze moest maken in de banden en met supersofts aan de slag ging. Het leverde hem hoe dan ook 2.2 seconden voordeel op tegenover Evans, 2de, en Breen, 4.2 seconden terug. De koplopers, die waren vastbesloten zich niet te laten vangen in deze afsluitende zaterdagproef. Tanak klokte 10″ trager dan Neuville, Ogier zelfs 16″, maar die had de rekening natuurlijk al gemaakt.

In het algemene klassement betekent het dat Ogier voor de vier afsluitende proeven op zondag een voorsprong houdt van 33.5 seconden op Tanak. Diens Toyota ploegmaat Latvala moet al op wat meeval hopen want 1’32” achterstand op Ogier. Lappi voert het peloton aan met 4’38 achterstand maar moet nog steeds Meeke in het oog houden (+4’40”) en Evans op de zesde positie dient dan weer Neuville in het oog te houden (+5’33.6), die zich op 33″ van de Welshman bevindt.

Zondag besluit met een dubbele passage op La Bollène en La Cabanette, 4 proeven staan er tussen Ogier en een nieuw zege in het Prinsdom.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender