Home > Rally > Guillaume de Mévius en Louis Louka: “We beginnen met de moeilijkste”

Guillaume de Mévius en Louis Louka: “We beginnen met de moeilijkste”

Vanaf donderdag en voor de eerste keer dit seizoen zullen Guillaume de Mévius en Louis Louka de kleuren van het RACB National Team verdedigen. Op de wegen van de legendarische Rally van Monte Carlo starten ze hun campagne, waarbij ze met hun Peugeot 208 T16 negen wedstrijden zullen afwerken, waarvan drie WRC2-manches.

Het omvangrijke menu van Guillaume de Mévius en Louis Louka begint met… het hoofdgerecht.
“Het moge duidelijk zijn dat we ons seizoen beginnen met de moeilijkste rally”, benadrukt de rijder van de Peugeot 208 T16. “Van start tot finish zullen we te maken krijgen met voortdurend wisselende griplevels. Daar is de legende van de Monte Carlo rond gebouwd en dat maakt deze wedstrijd ook zo mooi.”

De vertegenwoordigers van het RACB National Team konden vorige week al proeven van de moeilijke omstandigheden, tijdens een testsessie.
“Voor we maandag aan de verkenningen begonnen werkten we met onze zwart- geel-rode Peugeot een honderd kilometer af in de bergen. We kregen te maken met droog asfalt, verse en smeltende sneeuw, regen en ijzel. Om de afstellingen van de 208 T16 te verfijnen hadden we niet beter kunnen dromen.”

Naast het moeilijke terrein krijgt het duo ook te maken met een wagen uit de R5- categorie, krachtiger dan de bolide waarover ze tijdens de meeste Belgische wedstrijden van 2017 konden beschikken.
“We hebben ons notasysteem vereenvoudigd”, legt Louis Louka. “Tot nu had ik de neiging om Guillaume heel veel informatie te geven. Op bochtige bergwegen kon hij al die informatie nooit verwerken. Nu beperk ik me tot het essentiële, maar uiteraard voeg ik daar nog de informatie van onze ouvreurs Grégoire de Mévius en André Leyh bij.”

Het Belgische duo is vast van plan om de eerste manche van het wereldkampioenschap onder de knie te krijgen. Hun eerste wedstrijd in WRC2 is er dan ook op gericht om zoveel mogelijk te leren.
“Het is noodzakelijk om een maximum aan kilometers af te leggen, zoveel mogelijk ervaring op te doen en de finish te halen”, besluit Guillaume. “Ik besef dat dat niet eenvoudig wordt, maar dat maakt deze sport net zo leuk.”

Foto: Giovanni Declercq (RallyandRaces).

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
Guillaume De Mevius: ritme verhogen
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”