Home > #Hoofdnieuws > Hyundai met de dubbel in Monaco shakedown

Hyundai met de dubbel in Monaco shakedown

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Thierry Neuville opent het nieuwe WRC seizoen op de best mogelijke manier. Hij bleef op de shakedown in Monaco voor aan zijn teamgenoot Dani Sordo, zij het slechts met 0.1 seconde op het 3.35 km lange parcours in Gap.

Op de zonovergoten en redelijk warme proef was er geen spoor van sneeuw of ijs. “De afstelling voelde goed aan. Al in de voorafgaande tests vonden we een goede set-up. De wagen is wat gelijkaardig aan het model van verleden jaar, dus het gevoel zou hetzelfde moeten zijn“, verklaarde Neuville. “Ik heb er vertrouwen in. Iedereen is opgewonden over het nieuwe seizoen en ik kijk er ook echt naar uit. Het zal een hele uitdaging worden maar het zal de moeite waard zijn.

Drama was er bij het M-Sport Ford World Rally Team, waar Bryan Bouffier van de baan ging in de verkenningen en copiloot Jérôme Degout zijn nek bezeerde. Degout moet forfait geven voor de rally van morgen. Hij zal worden vervangen door Xavier Panseri.

 
TOP 10 SHAKEDOWN

1. Thierry Neuville (Hyundai i20) 2m00.2
2. Dani Sordo (Hyundai i20) +0.1s
3. Ott Tänak (Toyota Yaris) +0.5s
4. Kris Meeke (Citroën C3) +0.7s
5. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) +0.8s
6. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) +1.3s
7. Sébastien Ogier (Ford Fiesta) +1.4s
8. Elfyn Evans (Ford Fiesta) +1.9s
9. Craig Breen (Citroën C3) +2.7s
9. Esapekka Lappi (Toyota Yaris) +2.7s

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender