Home > #Hoofdnieuws > WRC: de troepenschouw

WRC: de troepenschouw

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het WK rally of WRC bestaat ondertussen al 45 jaar. De merkentitel werd voor het eerst uitgedeeld in 1973, de rijderstitel volgde in 1979. Dit seizoen werken vier teams of constructeurs het volledige seizoen af. Enkel Toyota doet heel het seizoen beroep op een vaste crew van drie rijders, Ford, Hyundai en Citroën opteren voor een wisselende derde rijder. Wij geven u graag een overzicht.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/10939_OGIER-mexico-2017_887_896x504.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

M-Sport Ford WRT – Fiesta RS WRC

Teammanager: Malcolm Wilson

Uitredende wereldkampioen rijders (Ogier) en constructeurs

#1 Sébastien Ogier (Fra)-Julien Ingrassia (Fra)

#2 Elfyn Evans (GB)-Daniel Barritt (GB)

#3 Teemu Suninen (Fin)-Mikko Markkula (Fin): voor acht wedstrijden

#3 Bryan Bouffier (Fra)- J. Degout (Fra): voor twee wedstrijden waaronder Monte-Carlo

Drie wedstrijden zijn nog open voor de derde rijder: Duitsland, Argentinië en Australië

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hyundai Shell Mobis WRT – Hyundai i20 Coupé WRC

Teammanager: Michel Nandan

#4 Andreas Mikkelsen (Noor)-Anders Jaeger (Noor)

#5 Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul

#6 Dani Sordo (Spa)-Carlos Del Barrio (Spa) en/of Haydden Paddon (NZ)-Sebastian Marshall (GB)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/winneuvilleé.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/07/LATVALA.215.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Toyota Gazoo Racing WRT – Yaris WRC

Teammanager: Tommi Mäkinen

#7: Jari-Matti Latvala-Miika Anttila (Fin)

#8: Ott Tänak (Est)-Martin Järveoja (Est)

#9: Esapekka Lappi (Fin)–Janne Ferm (Fin)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Citroën Total Abu Dhabi WRT – C3 WRC

Teammanager: Pierre Budar

#10 Kris Meeke (GB)-Paul Nagle (Ier)

#11 Craig Breen (Ier)-Scott Martin (GB): tien proeven

#11 Sébastien Loeb (Fra)-Daniel Elena (Fra): drie proeven

#11 Mads Ostberg (Noor): één proef

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/Kris-Meeke-was-in-sensational-form-with-his-Citroen-C3-WRC-on-day-three-of-Rally-Mexico.-Photo-credit-@World.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender