Home > #Hoofdnieuws > F4: Weerts bevestigt, Schumacher schittert

F4: Weerts bevestigt, Schumacher schittert

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De tweede race in het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, zag afgelopen weekend op het Yas Marina Circuit meerdere winnaars. Het goede nieuws: ook onze landgenoot Charles Weerts pikte opnieuw zijn zege mee!
De races werden gehouden op het 3.15 km lange noordelijke deel van het circuit. Naast de winnaars, Olli Caldwell, Lucas Petersson en Charles Weerts, was het vooral rookie David Schumacher die indruk maakte met een kwartet aan podiumfinishes. De zoon van Ralf Schumacher scoorde maar liefst driemaal een 2de plaats en éénmaal een 3de positie!

Weerts en Caldwell zaten vooraan in de kwalificaties, vroeg in de sessie maar de 16-jarige Schumacher stal de show door uiteindelijk de pole te pakken. Zijn eerste in de F4, in zijn allereerste race in de F4!
In race 1 werd Schumacher snel opzijgezet door Caldwell, die naar de winst reed. Schumacher moest nog de Tsjech Tom Beckhäuser voor zich dulden. Weerts zakte naar een 4de eindpositie. Onze andere landgenoot, Amaury Cordeel, werd eruit getikt door de eigen ploegmaat, Lucas Alecco Roy. Amaury diende even te worden opgenomen in de ziekenboeg.
Zaterdagochtend was er de race met omgekeerde grid, met Petersson op pole. Die maakte een valse start, mocht toch doorgaan maar kreeg Caldwell op zijn staart. Die won uiteindelijk nadat Petersson zijn penalty ontving. Schumacher en Weerts vervolledigden het podium.
Race 3 zag poleman Caldwell verdwijnen met remproblemen, zijn teamgenoot Petersson botste met Cordeel en dat leverde een lange safety car periode op. Met nog 17 minuten te gaan was het Charles Weerts die zijn voorsprong kon vasthouden en zegevierde voor Schumacher en Beckhäuser.
De kans kwam er voor Petersson uiteindelijk dan toch in de laatste race van het weekend, met een zege voor Schumacher en Weerts.

Het is goed dat er dit seizoen meer tegenstand is“, vertelde Charles Weerts. “In het debuutjaar vorig seizoen, waren er nog niet veel ervaren rijders, maar nu zien we toch goede gevechten. Tweede en derde eindigen is goed, maar winnen is beter. Het is een kwestie van enkele goede maneuvers te kunnen plaatsen om de wagen in het goede spoor te leiden en gebruik te kunnen maken van de kansen die er zijn. Ik kijk al uit naar de terugkeer op de Dubai Motordrom.”

Het derde weekend van de F4UAE is er volgend weekend op de Dubai Autodrome (26-27 januari)

foto: f4uae.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: F4 Italia en F3 Regionaal