Home > VAS > Dank u baanposten!

Dank u baanposten!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het zou een reflex moeten zijn voor de vele deelnemers aan autosportwedstrijden. “Dank u baanposten” zeggen.
Enkele jaren geleden was er nog een nijpend tekort aan baanposten voor de vele wedstrijden van de regionale autosport. Het was het gekende fenomeen. Iedereen wil naar de rally van Ieper, maar wie wil een postje op de ORC Rally in Wielsbeke, om maar iets te noemen… Uiteindelijk paste de VAS hieraan een mouw door de baanposten een bonussysteem te geven. Wie dienst doet, krijgt een vergoeding (verplaatsingen, eten…). Dus, wie vele keren dienst doet krijgt ook meer bonussen als tegemoetkoming. En het systeem werkt!

Zaterdag 13 januari was er opnieuw de traditionele opleiding baanposten in de brandweer kazerne van Poperinge. “We hadden 60 nieuwkomers”, zegt veiligheidsverantwoordelijke Filip Forrest van AC Vervica. “Velen van hen zijn mensen die vorig seizoen al eens als stagiair een wedstrijd hebben meegepikt, en die dit jaar beslist hebben van zich te engageren en de opleiding te volgen.”

De geïnteresseerden kregen naast een theoretische sessie over de reglementen en vlaggen, ook nog een inleiding in EHBO, extractietechnieken en een praktische sessie in het blussen van branden met diverse blusapparaten.

Zaterdagavond was er dan de grote viering van de baanposten met de uitdeling van de bonussen, en het een buffet, gratis trouwens voor diegenen die minstens 5 keer dienst deden. Opnieuw aan het werk, Steven Dolfen, in het dagelijkse leven slager-cateraar. “Als ik wil rijden, moet ik werken ook”, vertelde Steven Dolfen, die om middernacht (14 januari) ook nog zijn verjaardag mocht vieren!

Daniel Verschaeve, uittreden VAS voorzitter, mocht er één van zijn laatste speeches in die functie geven. “We zien deze avond als een dankjewel aan alle baanposten, commissarissen, en veiligheidschefs. We hopen dat we volgend seizoen opnieuw op jullie kunnen tellen. We hebben jullie allemaal nodig. Het wordt steeds moeilijker om dingen als een rally op een goede en professionele manier te organiseren en daarbij hebben we mensen nodig die willen meewerken, hun job uitoefenen op de juiste manier, gezond verstand hebben en ambitie!”

Opnieuw hadden Filip en Carine een bingo voorzien met diverse prijzen voor quasi-iedereen, zodat de avond op ludieke manier kon worden afgesloten.

 

(foto’s: VAS/Marc /wb

 

 

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”13104,13105,13106″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”