Home > #Hoofdnieuws > Hyundai Motorsport legt de lat nog wat hoger.

Hyundai Motorsport legt de lat nog wat hoger.

De ambities wat bijschaven ten opzichte van het voorbij jaar, wie doet dat nu niet? Maar bij Hyundai Motorsport steken ze die ambities niet onder stoelen of banken, het Zuid-Koreaanse merk mikt immers op beide titels, zowel de titel van wereldkampioen bij één van haar piloten … onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar onze landgenoot Thierry Neuville … als de titel bij de constructeurs. Het team wil dat bereiken door verder te bouwen op 2017, wat natuurlijk ook geen slecht jaar was, maar dan het liefst met iets meer constante prestaties.

“We beginnen straks met veel enthousiasme aan ons vijfde seizoen binnen het World Rally Championship en dit met nog sterkere ambities,” aldus Michel Nandan. “We kwamen vorig jaar zeer kort in de buurt, maar betreffende onze prestaties en de constante in het verhaal kwamen we een beetje te kort en dat gaan we dit seizoen aanpakken.”

Het ‘Hyundai Shell Mobis World Rally Team’ wil haar doel bereiken door drie i20 Coupe WRC wagens in te zetten in alle 13 rally’s van het kampioenschap en dit voor hun vier piloten. Thierry Neuville, genavigeerd door Nicolas Gilsoul in de wagen met nummer 5 en Andreas Mikkelsen met Anders Jæger in de 4 zullen in alle manches starten. Dani Sordo met co Carlos del Barrio en het duo Hayden Paddon/Seb Marshall zullen de #6 moeten delen.

“We hebben vorig seizoen dan wel geen titels gewonnen, maar er was reden genoeg tot feesten,” aldus Thierry Neuville. “We hebben zeer dikwijls en in meerdere rally’s vooraan meegestreden. Vier overwinningen en mooie resultaten in andere wedstrijden motiveert natuurlijk om het nu in 2018 beter te gaan doen. Sinds de komst van Hyundai in het WRC zijn de resultaten er enkel maar op vooruit gegaan. Nu, met de start van hun vijfde jaar, is het onze beurt om de prijzen te pakken,” besluit een vastberaden Neuville.

Het FIA World Rally Championship wordt morgen gelanceerd tijdens de Autosport International show in Birmingham waar alle teams en ploegen aanwezig zullen zijn. De eerste rally, de Monte-Carlo, start op 25 januari. De enige belangrijke wijziging in de kalender is dat de manche in Turkije in de plaats komt van Polen.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2