Home > Rally > Slechte dag voor Overdrive in Dakar

Slechte dag voor Overdrive in Dakar

Nasser Al-Attiyah (Toyota) wisselt ritoverwinningen af met mindere dagen. Na zijn dubbele verloor de Qatarees dinsdag meer dan 54 minuten. In de stand zakt hij van de derde naar de vierde plaats op bijna een uur van leider Stéphane Peterhansel (Peugeot). Erger verging André Villas-Boas. De Portugees crashte in de 4e rit en werd met een rugblessure naar het ziekenhuis gebracht.

“Dit is een bijzonder slechte dag voor ons team” trapt Jean-Marc Fortin een open deur in. “Nasser in het mulle zand tot twee keer vast te zitten. In beide gevallen verloor hij telkens 20 minuten. Niet toevallig wordt vandaag de top 6 volledig bezet door buggy’s. Het verschil met onze wagens is dat de buggy’s allen beschikken over een automatisch bandendruksysteem waarmee ze de bandendruk vanuit de wagen kunnen aanpassen. De bandendruk aanpassen is nodig om de duinen door te komen. De ene keer laat je lucht af, de andere keer pomp je bij. Als wij de bandendruk willen aanpassen moeten we telkens uitstappen. We verliezen daar telkens enkele minuten. Dat heeft vandaag het verschil gemaakt. Dit is een opdoffer maar er is in deze Dakar al zoveel gebeurd dat alles mogelijk blijft. We zijn pas 4 ritten ver. Blijven er 10 te rijden.”

Minder goed verging het André Villas-Boas. “Bij het nemen van een duin maakte de wagen een spring om enkele meters verder hard op de neus te landen. André is met een rugblessure naar het ziekenhuis gebracht. Dit is jammer, niet in het minst voor André die bij zijn debuut in de Dakar echt goed bezig was.”