Home > #Hoofdnieuws > Rally Monte-Carlo: parcours en timing bekend

Rally Monte-Carlo: parcours en timing bekend

De voorlopige timing en parcours voor de Rally Monte Carlo werden gisteren vrijgegeven.

Officieel start de 86ste Rallye Automobile Monte-Carlo op donderdag 25 januari aan het Casino in Monaco vanaf 17u50. In een eerste nachtelijke lus gaat het naar het departement van de Alpes-de-Haute-Provence met de trajecten Thoard – Sisteron en Bayons – Bréziers.

Op vrijdag 26 januari gaat het naar het zuiden van Gap voor 150 km aan proeven over drie departementen (Hautes-Alpes, Drôme en Alpes-de-Haute-Provence). Het wordt de langste dag van de rally met drie veraf gelegen proeven: Vitrolles – Oze, Roussieux – Eygalayes en Vaumeilh – Claret. Zaterdag verhuist de rally naar het noorden van Gap en de departementen Isère en Hautes-Alpes met dubbele passages op Agnières-en-Dévoluy – Corps, Saint-Léger-les-Mélèzes – La Bâtie-Neuve en opnieuw Bayons – Bréziers.

Zondag 28 januari besluit de rally met vier KP’s (totaal 63.72km) op de steile hellingen van de Alpes-Maritimes met La Bollène-Vésubie – Peïra-Cava en La Cabanette – Col de Braus. Deze laatste proef wordt ook de Power Stage. Omstreeks 15u volgt de prijsuitreiking in Monaco.

(foto: amc.mc)

 

U vindt de timing hier RAMC2018-ITINERARIES-V5

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender