Home > #Hoofdnieuws > Dakar: Peugeot of toch niet?

Dakar: Peugeot of toch niet?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De veertigste editie van de rallyraid Dakar kondigt zich zeer mooi aan. De organisator ASO heeft zijn best gedaan om een uitdagend parcours aan te bieden en de 14 dagen tussen start en finish worden sportief dan ook zeer interessant.

Het is niet makkelijk om een favoriet aan te wijzen. Moeten we kijken naar de Fransman Stéphane Peterhansel die al dertien maal won, waarvan zeven maal op vier wielen? De ervaring en regelmaat van Mister Dakar zijn een troef tegen de snelheid van zijn teamgenoten Sébastien Loeb en Carlos Sainz. Echter verwarren zij soms snel gaan en overhaasten niet? De vierde man van Peugeot, Cyril Despres, is eerder een troef voor als het echt fout loopt…

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/aaf64.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Toch MINI of Toyota?

Bij Toyota en het Belgische Overdrive Racing is er uiteraard de Qatarees Nasser Al-Attiyah (Toyota), maar ook Giniel De Villiers (Toyota), beide ex-winnaars. Het X-Raid team heeft dan weer veel geïnvesteerd en zet zijn geld op twee paarden in. Van de nagelnieuwe tweewielaangedreven Buggy’s wordt veel verwacht. De Fin Mikko Hirvonen (MINI John Coopers Work Buggy) is er de kopman. De klassieke MINI Countryman zijn echter ook verbeterd. Ex-winnaar Nani Roma is daar de kopman. De Belgische navigator Tom Colsoul vormt team met de Pool Jakub Przygonski (MINI John Coopers Work).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Zwaargewichten

Bij de vrachtwagens start titelverdediger Eduard Nikolaev (Kamaz) als een van de favorieten, samen met zijn Russische teamgenoten Sotnikov (Kamaz) en Mardeev (Kamaz). Opmerkelijk is dat de Nederlandse ex-winnaar Gerard De Rooy dit jaar niet deelneemt aan de Dakar. “Qua competitie is de Dakar Rally in Zuid-Amerika sterker“, geeft De Rooy toe. “Mijn belangrijkste rivalen zitten daar. Nu nog wel. Maar in de Africa Eco Race zit het plezier. Ik hoop dat we volgend jaar beide kunnen combineren: het plezier én de competitie.” Team De Rooy is wel aanwezig met de Argentijn Villagra (Iveco), de Kazach Ardavichus (Iveco) en Ton Van Genugten (Iveco).

Bij de motoren start titelverdediger Sam Sunderland (KTM) als favoriet, maar daar leest u meer over op motorsportwereld.be

Foto’s: © Dakar.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/435e2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]