Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Vasilyev leidt maar Imschoot schittert in 2de etappe

Africa Race: Vasilyev leidt maar Imschoot schittert in 2de etappe

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Etappe 2:

Auto / Camion:
1. Vladimir Vasilyev-Konstantin Zhiltsov (RUS) 04 :50 :25
2. Mathieu Serradori-Fabian Lurquin (FRA) +00:01:56
3. Pascal Thomasse-Pascal Larroque (FRA) +00:14:26
Moto:
1. Pal Anders Ullevalseter (NOR) 05:52:43
2. Paolo Ceci (ITA) +00:02:22
3. Luis Miguel Anjos Oliveira (POR) +00:27:32

Algemene tussenstand:

Auto / Camion:
1. Vladimir Vasilyev / Konstantin Zhiltsov n°201 (RUS) 05 :52 :47
2. Mathieu Serradori / Fabian Lurquin n°202 (FRA) + 00 :07 :24
3. Pascal Thomasse / Pascal Larroque n°206 (FRA) + 00 :17 :32

Moto:
1. Pal Anders Ullevalseter (NOR) 07:09:09
2. Paolo Ceci (ITA) +00:00:03
3. Luis Miguel Anjos Oliveira (POR) +00:34:43

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

In de Africa Race stond er vandaag een lange rit naar Agdal op het programma. Onderweg: de eerste (lage) zandduinen. Het vertrek van de proef gebeurde aan de Erg Chebbi, anders gekend onder de naam “de duinen van Merzouga”. Die mochten geen probleem vormen voor de karavaan. Onderweg kregen de concurrenten een gemengde piste onder de wielen met zandwegen, duinen en pistes met veel keien, sommige doortochten worden zelfs afgeraden aan toeristen. Aan het einde van de rit voert een rotsachtige piste naar Foum Zguid en de bivak.

Twee hoogtepunten in deze etappe met de passage door het zachte zand van Oued Draa en de verraderlijke Erg de Chegaga. Meerdere deelnemers lieten zich onderweg verrassen en reden langs verkeerde pistes, maar iedereen kon weer op het rechte pad worden gezet. De Rus Vasilyev pakte opnieuw de scratch met zijn MINI Countryman, maar de tweede plaats was voor de Fransman Serradori, die op de LCR30 buggy wordt bijgestaan door onze landgenoot Fabian Lurquin. Zij rukken op naar de 2de plaats in de tussenstand.
Met een 10de plaats doen Erwin Imschoot en Patrick Hyfte een goede zaak in het klassement. Zij stijgen naar de 9de plaats algemeen en maken daarmee dus in één klap 10 posities goed! Zegekandidaten Gerard De Rooy, Darek Rodewald en Moi Torrellardona (IVECO) wonnen dan wel bij de vrachtwagens maar lieten vandaag meer dan een uur liggen op de leider, ze vallen vanavond van het algemene podium. Noël Essers, Johan Cooninx en Marc Lauwers plaatsen hun MAN vrachtwagen vandaag op de 22ste plaats algemeen. In de tussenstand van het klassement komen zij op de 20ste plaats algemeen, als 6de van de vrachtwagens.

Bij de motoren was de dagzege voor de Noor Ullevalseter (KTM) die voor 3 seconden de leiding overneemt van de Italiaan Paolo Ceci (KTM). Onze landgenoot Bjorn Hamiaux miste een controlepost en zakt naar de 22ste plaats algemeen. Bovendien zal hij nog aanzienlijk wat straftijd rapen.

Morgen staat er een rit van 400 km naar Assa op het programma.

(foto: africarace)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Africa Eco Race 2020 in de steigers
Africa Race: de sportiefste zijn de Belgen
Africa Race: Strugo en Borsotti halen de zege binnen
Africa Race: voorlaatste etappe voor Julien duo