Home > VAS > Rittensport > Tierenteynrit is opnieuw VAS seizoensopener

Tierenteynrit is opnieuw VAS seizoensopener

De laatste restjes van de nieuwjaarsvieringen moeten nog worden opgeruimd, de bekers zijn nog niet uitgedeeld aan de kampioenen, maar toch is er hier al de allereerste wedstrijd van het nieuwe regionale rittensportseizoen. De Tierenteynrit opent, zoals de traditie het al een aantal jaren wil, het VAS-seizoen.

Uiteraard is het in dit embryonaal stadium van een kampioenschap onmogelijk om iets te zeggen over de favorieten. Laten we eerst afwachten hoe het seizoen evolueert. Wat wel opvalt is een relatief grote aanwezigheid van ‘buiten-provincialen’. De teller staat in de week voor de wedstrijd op 49 inschrijvingen. Heel wat West-Vlaamse licentiehouders aan de start dus, waaronder recreatiekampioen Filip Dewulf en Veronique Collie, maar ook heel wat vertegenwoordigers uit Limburg en vooral Antwerpen met Hugo Bruyneel en Lizette Brebels, die vorig jaar net naast de recreatietitel grepen, met Marcel Claas en Anita Heylen vanuit de verre RT Moustache of Carine Nouwen en Eddy Smeets. Magertjes echter oogt de lijst van de klasse Sport, met slechts 2 inschrijvingen op moment van dit schrijven, en waar voorlopig toch nog enkele grote kanonnen als Patrick Holemans en Johnny Champagne worden verwacht.

De deelnemers krijgen een rit voorgeschoteld van om en bij de 100 kilometer, opgesplitst in twee delen. Alles in een wijde boog rond de startplaats Lauwe. Het is een terrein dat goed gekend is door Autostal Hemicuda en Autostal Groeninghe, want het is het speelveld van de ondertussen befaamde rally 6u van Kortrijk. Makkelijk zal het niet worden want de velden en wegen in Zuid-West-Vlaanderen liggen er kletsnat en verzopen bij.

Gestart wordt er zoals steeds vanaf het wedstrijdcentrum, BOCKOR Café op de Lauweplaats te Lauwe. De eerste deelnemers gaan er van start om 20u01 en worden er weer verwacht vanaf 23u45. En als we het goed hebben dan zullen winnaars en deelnemers weer een potje Gentse mosterd van Tierenteyn mee naar huis mogen nemen, en dat blijft tot nader order toch één van de betere producten van dit Vlaanderenland!

(vas news)

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”