Home > VAS > Rittensport > Mechelse Autoklub en Sint sluiten VAS seizoen

Mechelse Autoklub en Sint sluiten VAS seizoen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Zaterdag 2 december. Er zat voor enkelen een vroeg geschenk in van de goede, heilige man op de Sinterklaasnocturne in Putte, nabij Mechelen. Het sluitstuk van het rittensportkampioenschap zou de definitieve beslissing brengen over de te verdelen titels.

In de moeilijkste klasse Sport besloten vader en dochter Leo en Inge Rackham met de Peugeot 205 GTi op de best mogelijke manier: met een overwinning in de Sinterklaasnocturne. Dat maakte meteen een einde aan alle speculaties over het toekennen van de titel: die ging resoluut naar de Rackhams. Met een tweede plaats in Putte klommen Patrick Holemans en Johnny Champage, in de Mazda nog naar een tweede eindplaats van het kampioenschap. Jan Verschaeve, die de ernstigste bedreiging vormde voor de Rackhams, geraakte niet verder dan de vierde plaats in de wedstrijd, achter Nick Vanoverschelde en Anja Seynaeve, die hun positie in het West-Vlaamse kampioenschap kwamen verdedigen. Het leverde Verschaeve de derde plaats op in de eindstand van het Sport-kampioenschap.

De klasse Toerisme zag een zege voor vader en zoon Jos en Steven De Man met de Matra Murena. Die zijn duidelijk in vorm na het behalen van de kampioenschapstitel in de Classic, vorige week in Bocholt. “Concentratie, je niet laten opjagen en je niet laten afleiden is een deel van het geheim”, vertelden ze. “De Classic gebruikt de systemen van Toerisme rittensport. Goed meten en de kortste routes vinden in de pijlen- en puntenrit en benaderingsrit is belangrijk!
Ze eindigden voor Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans en het duo Jan Eysermans en Wim Poulmans. Maar de titel was een zaak voor Pablo Cracco, de copiloot die op de Sinterklaasnocturne aanwezig was met Donald Verhaeghe. Hun 15de plaats was voldoende om de ruime voorsprong die ze al hadden in het kampioenschap, om te zetten in een kampioenschapstitel voor de Rittensport-Toerisme.

De instapklasse Recreatie dan, waar de dagzege ging naar een ander vader en zoon duo, Maarten en Stefaan Hoirelbeke, voor Erik Druyts en Greta Van Gompel. Maar de derde plaats van Filip Dewulf en Veronique Collie was voldoende om ze hun allereerste VAS-titel te laten winnen. Zeker binnen Recreatie waren er nog meerdere gegadigden. Francky Meyfroot zette de Volvo XC70 niet hoger dan de 9de plaats, en dat was onvoldoende om nog een verschil te maken. Hetzelfde gold voor Edith Hoogwijs en Peter Wellens op de 6de plaats terwijl Lizette Brebels en Hugo Bruyneel hun kansen waarschijnlijk verspeelden toen ze werden tegengehouden bij een routine politiecontrole en ze buiten hun ideale tijd reden…

Het rittensportseizoen kent zo ook zijn kampioenen en de sluit als laatste VAS-competitie van 2017 nu ook even de deuren. Niet voor lang echter want de rittensporters zijn de eersten binnen de regionale competitie die de draad weer oppakken. Vroeg op het jaar zelfs, met de Tierenteynrit in Lauwe op vrijdag 5 januari 2018. Maar tot dan zijn er de welverdiende prijsuitreikingen en de feestdagen…Uiteraard.

(vas/foto’s: W. Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Filip-Dewulf.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De eerste voor Filip Dewulf en Veronique Collie

Eindelijk, zou ik bijna zeggen”, liet Filip Dewulf weten. “Al jaren rij ik rittensport. Met Erik De Baets leerden we telkens bij maar kwam er nooit een zege. Nu rij ik een jaar of drie met Veronique [Collie] en nu is het eindelijk gelukt. Na de onverwachte zege in de Gapersrit werd het heel hectisch. Mijn ambitie was dit seizoen top 5 te rijden. We reden een zeer regelmatig seizoen, en we rijden ook nog steeds zonder tripmaster! Ik ben dus zeer tevreden met deze titel. We gaan in alle geval door in Recreatie, zeker zo lang we ons amuseren.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”