Home > VAS > Rittensport > En dit zijn de kampioenen Rittensport

En dit zijn de kampioenen Rittensport

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/FullSizeRender_1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Gisterenavond bracht de Sinterklaasnocturne in en om Putte nabij Mechelen de definitieve beslissing in de diverse catergorieën van de regionale rittensport. De VAS kampioenen voor het Rittensport kampioenschap zijn dus gekend.
Geen algemeen kampioen hier, want iedere klasse gebruikt een apart roadbook met een eigen moeilijkheidsgraad.

In de moeilijkste klasse Sport besloten vader en dochter Leo en Inge Rackham met de Peugeot 205 GTi op de best mogelijke manier: met een overwinning in de Sinterklaasnocturne. Dat maakte meteen een einde aan alle speculaties over het toekennen van de titel: die was voor de Rackhams.
Met een tweede plaats klommen Patrick Holemans en Johnny Champage, in de Mazda nog naar een tweede eindplaats van het kampioenschap. Jan Verschaeve eindigde als derde in de eindstand.

De klasse Toerisme, voor de gevorderde puzzelaars, zag een zege voor vader en zoon Jos en Steven De Man op de Matra Murena, voor Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans en het duo Jan Eysermans en Wim. Maar de titel was een zaak voor Pablo Cracco, de copiloot die hier aanwezig was met Donald Verhaeghe. Hun 15de plaats was voldoende om de ruime voorsprong die ze al hadden in het kampioenschap, uteindelijk te verzilveren.

De instapklasse Recreatie dan, waar de dagzege ging naar een ander vader en zoon duo, Maarten en Stefaan Hoirelbeke, voor Erik Druyts en Greta Van Gompel.
Maar de derde plaats van Filip Dewulf en Veronique Collie was voor dit tandem genoeg om hun allereerste VAS titel binnen te halen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”