Home > VAS > 6 Uren van Kortrijk: schot in de roos!

6 Uren van Kortrijk: schot in de roos!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Algemene  tevredenheid bij Autostal Groeninghe. Logisch toch want de organisator van de 6 Uren van Kortrijk zag een mooie rally, met niet al teveel vertraging (zeker gezien het gigantische deelnemersveld) en enkele zeer goed onthaalde winnaars.

En of we tevreden zijn”, lanceerde persverantwoordelijke Sandro Delaere. “Dit was een tweedaags rallyfeest in Kortrijk.” Een betere samenvatting was er nauwelijks te vinden. Voor een regionale rally boert Kortrijk goed…zeer goed!

Eerst en vooral de winnaars. Belgisch kampioen Vincent Verschueren ging als eerste leider de nacht in op zaterdag, na de korte showproef op Moeskroen. Hij zou deze leiding nooit meer afstaan. Een makkelijke overwinning? Niet echt helemaal.  Er was bijvoorbeeld de dreiging van de Ford Fiesta WRC van oud-winnaar Didier Dusquesne. Maar de streekrijder ging al vroeg op zondag in de fout en diende de handdoek te gooien. Bernd Casier dan en de Ford Fiesta R5. De Deerlijkenaar, quasi een Kortrijkzaan dus, speelde een thuiswedstrijd en was zoals steeds goed in vorm en snel. Maar bij de tweede passage op Tombroek weigerde de wagen na de finish te starten. Opgave. Daarna was er weinig dat nog de zege van Verschueren in de weg kon staan. De Zingemnaar controleerde meesterlijk en won voor de derde keer in Kortrijk (daar zit één historic zege bij).  “Het was zaak van berekende risico’s te nemen en geen fouten te maken”, aldus Verschueren. Thomas Vauterin (Peugeot 208 R5) eindigde heel knap tweede. Mooi voor de jonge West-Vlaming, afkomstig van Bissegem en dus een thuisrijder! Achter hem speelde zich een mooie strijd af voor de derde en laatste podiumplaats. Uiteindelijk hield Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) haar ad interim merkgenoot Paul Lietaer achter zich.

Het VAS-rallykampioenschap sluit nu even zijn deuren, maar zeer lang dienen we niet te wachten tot het nieuwe seizoen 2018. Midden maart zullen de meeste teams opnieuw aan de start staan op de rallysprint van Moorslede.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De tweede voor Danny Kerckhof en Kristof Dejonghe

Danny Kerckhof (BMW E21) werd derde. En daarmee komen we aan de eigenlijke “regionale” inzet van deze wedstrijd. Want binnen de VAS regionale competitie moest nog de titel bij de Historics worden toegekend. Het ging tussen Bram Fonteyne op de Volvo 240 en Kerckhof. “De beste heeft het vandaag gehaald”, moest Bram, uiteindelijk 6de, toegeven. Danny Kerckhof en Kristof Dejonghe werden geëerd als de nieuwe VAS Historic kampioenen.

Het werd hard trappen van bij het begin. Heel de zondag reed ik full attack”, vertelde Danny Kerckhof. Zijn copiloot probeerde bij meerdere gelegenheden het tempo van de Roeselarenaar te temperen. Hij stond immers voor Fonteyne en dat was voldoende. “Als er geen anderen tussen ons hadden ingezeten, dan had ik het misschien niet gehaald”, bekende Danny nog. “Bram heeft hard gereden, hij heeft een fantastisch seizoen gehad en ik moet zeggen dat we aan deze strijd een echte goede vriend hebben overgehouden. In Zuid-Limburg was hij de beste, vandaag was het dan onze beurt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/DSC07378.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.105″ global_module=”14402″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Ik steun en doneer” global_parent=”14402″ _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

– IK STEUN EN DONEER

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50