Home > Circuit > Laatste FIA WTCC race in woestijnnacht

Laatste FIA WTCC race in woestijnnacht

Half lauw wordt al gauw lekker warm… Het is maar hoe u het bekijkt. De FIA noemt de komende race op Losail “de meest open WTCC race van het decennium”. Maar het WTCC sleept zich met met loden voeten richting eindmeet van het 2017 seizoen. Volgend weekend zal de beslissing vallen over de drie nog te begeven titels in het WK voor Toerwagens, maar het is allemaal wat academisch nu er steeds meer geruchten de kop opsteken dat de WTCC ook het wagonnetje van de TCR trein zou aanhangen vanaf 2018. Hoedanook worden er dit weekend de titel voor de rijders, constructeurs en privérijders (Independent) uitgereikt.

Mister WTCC als superinvaller
Yvan Muller, de übermeister van het WTCC met 4 titels, 48 zeges en 29 poles, wordt als luxe invaller binnengehaald bij Volvo. Hij vervangt er Girolami en het toont aan hoe graag het Zweedse merk een WK-beker op de schouw wil!

In theorie zouden nog 7 rijders aanspraak kunnen maken op de rijderstitel maar realistisch gezien zal het gaan tussen Polestar Cyan Racing’s Thed Björk, die 6,5 punten voor heeft op Honda rijder Norbert Michelisz, met Volvo Polestar die 12.5 punten bonus hebben op het HCastrol Honda team in de constructeurs tussenstand. Bij de Indenpendents ligt is er Tom Chilton, met een half puntje voor op Mehdi Bennani en 7 eenheden voorsprong op Rob Huff.
Er mogen nog 60 punten worden uitgedeeld en dat betekent dat iedereen die geen 60 punten achter de leider staat in theorie nog kan aanspraak maken op het WTCC kampioenschap. Dat betekent Thed Björk (255.5), Norbert Michelisz (249), Mehdi Bennani (216), Nicky Catsburg (211.5), Tom Chilton (210.5) en Esteban Guerrieri (205). De enige die alles lijdzaam zal moeten bekijken is Tiago Monteiro, in september nog aan de leiding van de tussenstand met 200 punten maar sindsdien veroordeeld tot forfaitraces wegens een testongeval op Barcelona. Hij is er ook in Losail niet bij…

Bij de constructeurs is de zaak duidelijker. Er zijn immers maar twee merken die nog officieel betrokken zijn bij het WTCC, Volvo Polestar en Honda. Ze staan 12.5 punten uit elkaar en er zijn er nog 117 te verdienen in de kwalificatie, de “MAC” (Manufacturers Against the Clock), openingsrace en de hoofdrace. Volvo Polestar kan zijn eerste wereldtitel halen.

Zoals gebruikelijk in de Arabische wereld wordt de race gereden op vrijdag(nacht) en op zaterdag.

(foto: wtcc)

You may also like
(WTCC+Cup) < (ETCC x 1.6>2.0) : TC1 = WTCR.
Het WTCR is geboren
Björk en Volvo de laatste wereldkampioenen van 2017!
Björk en Volvo op titelkoers