Home > #Hoofdnieuws > DVB RACING werkt na sterk seizoen nu al aan 2018!

DVB RACING werkt na sterk seizoen nu al aan 2018!

Willebroek. Het seizoen 2017 zit er amper op, of het kampioenenteam DVB RACING is al volop bezig met de voorbereiding van het seizoen 2018. Op het menu staan net als vorig seizoen het Belcar Endurance Championship en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar ook de Supercar Challenge 2018 en het Europese GT4 staan op de to do-list van het team uit Willebroek.

Even het geheugen opfrissen, kan geen kwaad, want DVB RACING heeft zich dit seizoen in de Benelux autosport zeker onderscheiden. Met winst in de derde manche van de Belcar Endurance, winst in de 24 Hours of Zolder en de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werd 2017 zonder meer een sterk seizoen. Op dat elan wil het Antwerpse raceteam verder gaan in 2018 en meteen worden nieuwe uitdagingen aangegaan.

We gaan inderdaad verder in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, met één of mogelijk twee nieuwe Porsche GT3 Cup, waar we titelverdediger zijn. Nog meer Porsche 911 zien we in de Supercar Challenge 2018, waar we twee van die bolides inzetten. Uiteraard staat ook het Belcar Endurance Championship op ons menu, met heel waarschijnlijk weer een prototype gezien die wagens ook in 2018 nog de dienst zullen uitmaken en hun deugdelijkheid in 2017 bewezen hebben.

Opvallend, bij DVB RACING staat ook een volledig nieuw project op stapel. Een van de snelst groeiende internationale series in Europa, is zonder meer de GT4. Daarom heeft het team besloten om een Ford Mustang GT4 aan te kopen, die zal worden ingezet, door DVB RACING, in de Europese GT4 Series, maar ook andere kampioenschappen behoren tot de mogelijkheid.

De Mustang GT4 is één van de laatste generatie GT4-wagens, een echte racewagen met een stevig vermogen. Uiteraard zijn absolute cijfers niet zo erg belangrijk, want de organisatoren werken met een Balance of Performance die de auto’s aan elkaar gewaagd maakt. Het vermogen van zo’n 600 pk is wel een ideale uitgangsbasis om de auto competitief te maken, er is immers voldoende potentieel, maar ook voor langere races waar de BoP niet geldt, bijvoorbeeld bij Creventic of tijdens de 24 Hours of Zolder, kan dat een perfecte basis vormen. De Mustang is bovendien een wagen met een bijzondere uitstraling en is een echte mythe bij de liefhebbers, dus ook een goed uithangbord voor sponsors en partners.

Piloten met interesse mogen contact opnemen op +32 (0)479 85 54 78 of via mail: dvbracing@dvbracing.be

 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Spa-Franchorchamps is weer open
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport