Home > #Hoofdnieuws > Het WTCR is geboren

Het WTCR is geboren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Action_image_01-jpg.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Drie races per weekend over 10 evenementen op vier continenten

Er komt dus één race per weekend bij (vergeleken met het huidige WTCC). Er komt een kwalificatiesessie en een race op de eerste dag terwijl de tweede dag blijft aanleunen bij het concpet van de WTCC met een kwalificatiesessie in drie delen en twee races, waarvan de eerste een omgekeerde startgrid gebruikt.

Het weekend format

Dag 1:
-2x vrije training (30 minuten)
-1x kwalificatiesessie (30 minuten)
-Race 1 (puntenverdeling: 27-20-17-14-12-10-8-6-4-2)

Dag 2:
-kwalificatiesessie Q1 (25 minuten)
-kwalificatiesessie Q2 (10 minuten)
-kwalificatiesessie Q3 (top 5 shootout)
-Race 2 met omgekeerde startgrid volgens Q2
(puntenverdeling: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1);
-Race 3 met startgrid zoals bepaald na Q3
(puntenverdeling: 30-23-19-16-13-10-7-4-2-1)

Even herhalen: TCR
Onder de TCR regels vallen de voorwiel-aangedreven wagens/5-deurs of hatchbacks, die gebruik maken van een turbomotor van 1750-2000cc en een maximum vermogen van 350 pk. Op dit moment bestaan reeds 19 kampioenschappen gebaseerd op de TCR regels en meerdere constructeurs werken aan wagens met TCR homologatie. Daaronder zien we o.a. Alfa Romeo, Audi, Ford, Honda, Hyundai, KIA, LADA, Opel, Peugeot, Renault, SEAT, Subaru en Volkswagen.  600 TCR racewagens zijn nu al in omloop en werden verkocht aan privé-teams.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het FIA World Touring Car Championship krijgt in 2018 een nieuw technisch reglement. Dat bevestigde gisteren de FIA wereldraad. Het kampioenschap wordt hernoemd naar FIA World Touring Car Cup, afgekort WTCR.
Deze “cup” (dus geen kampioenschap!), wordt verreden onder de regels van het TCR. FIA sloot een tweejarig contract met WTCR promoter Eurosport Events Limited (EEL) en WSC, de eigenaar van het TCR concept en handelsmerk.
Het houdt ook in dat de TCR International Series wordt afgeschaft en dat het FIA European Touring Car Cup niet langer zal worden gereden.

FIA World Cup voor rijders en teams, maar geen merkentitel

De organisatie mikt op 26 inschrijvingen onder “FIA prioriteit”, die zullen gegeven worden aan de bestaande TCR International en WTCC teams.  Daar komen twee “wild cards” bovenop bij elk evenement (naar gratie van de EEL en FIA)
De inschrijvingen zullen lopen van 15 december tot 30 Januari 2018.

Een mooie revanche dus voor Marcello Lotti, de visionaire manager die bij WTCC met slaande deuren vertrok en nu de FIA een knieval ziet doen naar zijn nieuwste godenkind toe, de TCR.
We zijn trots op dit akkoord dat de geest van de TCR ten volle behoudt. De samenwerking met een ervaren promotor als Eurosport Events, samen met het FIA label op de WTCR betekent de ultieme erkenning van het TCR concept dat we drie jaren geleden lanceerden“, verklaarde Lotti, tegenwoordig CEO van het WSC.

WTCR promotor Eurosport Events brengt de live uitzendingen, die zullen geleverd worden aan 50 televisienetwerken wereldwijd. De wedstrijdkalender zou gaan over 30 races over 10 weekend-evenementen, in 4 continenten.

 

(foto’s: wtcr)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht