Home > #Hoofdnieuws > Björk en Volvo de laatste wereldkampioenen van 2017!

Björk en Volvo de laatste wereldkampioenen van 2017!

De bijna 37-jarige Zweed Thed Björk is de nieuwe wereldkampioen bij de toerwagens of WTCC. Hij startte zijn carrière in de Zweedse en Noorse F3, om al snel naar sportprototypes en GT’s over te stappen. Vervolgens werd hij één van de sterren in de Scandinavische toerwagenracerij, om dus nu de WTCC-kroon binnen te halen en zijn carrière op internationaal niveau te tillen. In de ultieme race van het WTCC 2017 had de Zweedse Volvo-rijder aan een vierde plek voldoende om wereldkampioen te worden. Esteban Guerrieri (Citroën) won de afsluitende wedstrijd in Qatar, voor merkgenoot Rob Huff. Norbert Michelisz werd kansloos achtste in zijn Honda.

Met Björk kennen we de laatste wereldkampioen van het seizoen, naast de Brit Lewis Hamilton (F1), het trio Bernhard-Hartley-Bamber in FIA WEC en Sébastien Ogier in het WRC. Volvo wint de constructeurstitel in WTCC, waar Mercedes, Porsche en Ford dat in F1, WEC en WRC deden. Het seizoen 2017 zit er nu echt op…

 

You may also like
(WTCC+Cup) < (ETCC x 1.6>2.0) : TC1 = WTCR.
Het WTCR is geboren
Björk en Volvo op titelkoers
Guerrieri met laatste WTCC pole van 2017