Home > Rally > Robin Maes, winnaar Historic op weg naar nieuwe uitdaging!

Robin Maes, winnaar Historic op weg naar nieuwe uitdaging!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bij de historics stond er in de afgelopen rally “6 Uren van Kortrijk” geen maat op nieuwbakken Belgisch kampioen Historics Robin Maes, en zijn BMW M3 van. Hij haalde het voor een ijzersterk rijdende Jeroen Van Wanseele (Ford Escort MKII), die meteen ook de winnaar is in de Pinto Cup.

Robin Maes was vooral gekomen om zijn pas verworven Belgische Historic titel te vieren. Temeer omdat die werd behaald in de anonimiteit na de diskwalificatie van zijn rechtstreekse concurrent uit de Condroz rally. “Eerlijk gezegd hebben we er weinig aan gehad, toch?“, vroeg hij zich af. Volgend seizoen wordt er een andere uitdaging aangegaan: een seizoen met de R5. “We hebben al een duidelijk idee welke wagen. De Skoda dus. Maar er staat nog een evolutie op handen, dus even afwachten. De BMW M3 is een topwagen en voorlopig blijft hij behouden in de garage. Misschien halen we hem bij gelegenheid nog eens uit. Maar het doel voor volgend seizoen is een top 5 positie rijden in het BK“, aldus Robin Maes. Na zijn successen op circuit, in de Belcar en daarna in de Historic rally, bestaat er nauwelijks twijfel dat hij ook in zijn volgende uitdaging zal lukken.

(foto: W.Bouchez)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]