Home > Circuit > In een notendop: F2 en GP3 op Yas Marina

In een notendop: F2 en GP3 op Yas Marina

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Dubbel voor Trident in slotrace GP3

Het werd een Trident succesverhaal in de afsluitende race voor het 2017 GP3 seizoenn. Dorian Boccolacci (foto onderaan: GP”series) ging in de tweede ronde zijn teamgenoot Ryan Tveter voorbij en stormde naar de eindzege. Tveter moest nog even DAMS rijder Ticktum voorlaten maar die liep een straftijd op voor het afsnijden van het circuit. Het werd dan een 1-2 overwinning voor Trident met Boccolaccio en Tveter, voor Ticktum. De Japanner Fukuzumi eindigde pas op de 14de plek en zag de titel van vice-kampien definitief gaan naar Jack Aitke, uiteindelijk 10de in de race.

Eindstand GP3 kampioenschap:
1.Russell 220; 2.Aitken 140; 3.Fukuzumi 134; 4.Hubert 123; 5.Alesi 99; 6.Boccolacci 93; 7.Lorandi 92; 8.Tveter 78; 9.Maini 69; 10.Kari 67…

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/W6I2716.4366393.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Leclerc als een waardig kampioen

Charles Leclerc sloot het Formule 2 kampioenschap af op spectaculaire manier. Na een gestage inhaalrace vanaf de 7de positie, zette hij in de slotrondes leider Alex Albon onder druk. Vooral zijn inhaalmaneuver, waarvoor hij door een langdurige gele vlag slechts 8 bochten de ruimte had, was de moeite waard. Toen Albon even in de fout ging, tikte Leclerc de wagen van de Thai, koos vervolgens de linkerzijde van de baan, langs de muur en op de vuile strook, om laat in de remmen te gaan en het voordeel definitief naar zich toe te trekken. Mooi, mooi…
Markelov kon op de 6de plaats Rowland achter zich houden (die gestart was als…20ste!), ¬†en omdat ook nog teamgenoot Ghiotto de 5de plaats hield was de titel voor de teams duidelijk voor Russian Time.
In de eindstand van het kampioenschap eindigt Leclerc voor Markelov, Rowland en Ghiotto.

(foto: fiaformula2)

 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

F2: Norris met Carlin en Sette Camara in 2018

Sergio Sette Camara en Lando Norris zullen in 2018 samen aan de start staan in het Formule 2 kampioenschap bij Carlin, het Britse team dat voo rhet eerst sedert 2013 zijn wederoptreden maakt in de F2. Niet geheel onlogisch aangezien Norris de Europese F3 titel binnenhaalde voor het team van Trevor Carlin. Norris debuteerde dit weekend bij Campos. In race 1 diende hij op te geven met een kapotte motor, in race 2 haalde hij een 15de plaats.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)