Home > VAS > Rittensport > Gapersrit met goed rapport

Gapersrit met goed rapport

Het rittensportkampioenschap zette zijn seizoen verder in de buurt van Wervik, met een nieuw evenement: de Gapersrit. Nick Vanoverschelde en Anja Seynaeve (Sport), Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé (Toerisme) en Filip Dewulf en Veronique Collie (Recreatie) waren de winnende duo’s in de 3de editie van de Gapersrit.

Een zenuwachtige Patrick Rosiers zag in het begin van de avond de deelnemende teams binnensijpelen op de startlocatie, “De Kleine Prins” in Wervik. Na twee edities als “oefenrit” maakte hij met deze derde uitgave de overstap naar de reguliere VAS-competitie. Hij zette daarbij vooral in op de nieuwelingen in de discipline. Er werd immers naast de traditionele klassen Sport, Toerisme en Recreatie, ook een aparte initiatierit voorzien. Compleet met voorafgaande sessie met uitleg. Voor enige zenuwachtigheid was er echter geen noodzaak want behoudens een paar schoonheidsfoutjes kon hij, gesteund door de troepen van Filip Forrest en de Scuderia Vervica, terugblikken op een mooie editie met goed 70 wagens op de inschrijvingslijst. Bovendien kwam ook de burgemeester van Wervik hem nog een riem onder het hart steken. Zelden gezien in de rittensport!

Een overwinning. Dat was wat het duo Filip Dewulf en Veronique Collie absoluut nodig hadden. Want ze stonden dan wel aan de kop van het klassement in de klasse Recreatie, maar zonder zege zou de komst van de schrapresultaten pijn doen. Zoveel was zeker. “Het moet vandaag lukken. Ik heb er een goed gevoel bij“, liet hij vooraf weten. En enige wishful thinking hielp blijkbaar want na de aankomst uit deel 2 kwam hij ervan af met amper één strafpuntje op de tijdscontrole. En dat bleek achteraf gezien “ruim”, want achtervolgers Francky en Aurieke Meyfroot legden 8 punten op de tafel. En zo trad een dolblije Filip Dewulf toe tot de winnaarscirkel in 2017. Guido Devreker en Sabine Ransbottyn vervolledigden het podium in recreatie. De klasse kan zich nu opmaken voor een spannende eindstrijd in de Sinterklaasnocturne met Dewulf-Collie aan de leiding met 220 punten voor Brebels-Bruyneel (213), terwijl ook Francky Meyfroot binnen schootsafstand blijft. En het koppel Edith Hoogwijs en Peter Wellens Peter (187 punten) kan met twee zeges en een 0 op het conto nog gevaarlijk uithalen! “Ik heb het volle vertrouwen in Sinterklaas“, grapte Filip Dewulf nog.

De organisator had zijn best gedaan om bij de doorkruiste gemeentes heel wat wegeltjes te laten openstellen. De deelnemers kregen dan ook een pittig parcours voorgeschoteld met delen onverhard en heel wat reglement-technische valstrikjes. Het eiste zijn tol maar enige equipes waren toch wel zeer uitgeslapen. Zoals Rudi Verhaeghe en Jurgen Moortelé. Zij kwamen binnen als winnaars in de klasse Toerisme met slechts één schamel strafpuntje, een prestatie zondermeer. Zeker als je weet dat de broers Korneel en Karel Vandoorn er ook slechts…twee verzamelden. En om het helemaal leuk te maken stonden Guy Agten en Dominiek Seynaeve op het podium met … drie puntjes! Vooral deze laatsten maken in het kampioenschap veel grond goed op Pablo Cracco (uiteindelijk 6de hier in Wervik) en op Tim Claeys en Jorden Boone, 7de in een minder dagje.

In Sport was de zege voor rittensporticoon Nick Vanoverschelde, die Anja Seynaeve navigeerde. “Dit zat echt goed in elkaar. Vooral dan omdat Patrick [Rosiers, organisator] zelf geen Sportklasse rijdt“, verklaarde de winnaar. Echter, het gespreksonderwerp in Sport was de pech van puntenleider Leo Rackham. Hij reed in een iets te diepe put op een landelijke weg waarbij het wiel van de Peugeot 205 GTI werd vernield. En dat brengt vader en dochter Leo en Inge Rackham in iets meer problemen want in deze Gapersrit scoren ze een schrapresultaat, maar bovendien is er nog de uitdaging de Peugeot tijdig klaar te krijgen voor de komende Moustache Classic, waar zei hun leidersplaats bij de Youngtimers moeten verdedigen. Het vader-zoon duo Guy en Olivier Dupont eindigde als tweede. “Eén situatie kost ons de zege“, verklaarde vader Dupont. Paul en Sander Van den Wyngaert klommen op de derde podiumtrede en blijven ook in het kampioenschap aansluiten.

De ontknoping van het VAS Rittensportkampioenschap volgt op zaterdag 2 december met de Sinterklaasnocturne in de buurt van Mechelen.

 

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”