Home > Circuit > Barsten in de ASAF voorgevel…

Barsten in de ASAF voorgevel…

Verontrustend nieuws bereikte ons via onze partnersite speedaction.tv.

Zo besliste de Karting Club Mariembourg om in 2018 de Belgian ASAF Karting Series niet te organiseren. Dat zou betekenen dat er binnen de Franstalige regionale competitie, ASAF, geen enkele kartingwedstrijd meer wordt georganiseerd. Ook de Karting Club Francorchamps heeft al aangekondigd de voorziene wedstrijden te schrappen. Dat betekent geen ASAF wedstrijden en geen Challenges IAME binnen de federatie Wallonie-Bruxelles. Het is het culmineren van een onvrede die is ontstaan tussen de federatie en de organisatoren van de wedstrijden. Maar het ziet ernaar uit dat de ASAF, naast het circuitgebeuren, ook de karting definitief zal verliezen. Een situatie waarin de Vlaamse bond, VAS, al een aantal jaren in evolueerde. Net als in VAS zal het kartinggebeuren zich waarschijnlijk keren naar een competitie onder de vleugels van de nationale bond RACB, met het nodige verlies aan licentiehouders voor de regionale bonden.

En ook op het gebied van twee zeer specifiek Waalse competities, de Sprint en de Heuvelklim (Course de côte), rommelt het.
De deelnemerslijsten raken uitgedund, vele organiserende clubs staan klaar om de handdoek te gooien. De ASAF vraagt aan de betrokkenen om hun standpunten te verduidelijken en om meer uitleg te verschaffen. Maar het euvel ligt hem misschien in een bredere, sociale context waarbij autosport steeds slechter in de markt ligt, steeds meer gaat kosten en de lokale autoriteiten steeds minder geneigd zijn om toelatingen te verschaffen.

Karting, Sprint en Heuvelklim waren binnen ASAF toch wel sterkhouders en het verdwijnen ervan zou een deel van de poten van de regionale stoel zagen. ASAF komt zo steeds dichter bij de situatie te staan waar VAS zich in een recent verleden redelijk succesvol uit gered heeft, door zich verder te richten naar het vlaggenschip dat de rally is, aangevuld met een succesvolle tak aan recreatieve autosport.

Wordt waarschijnlijk vervolgd…

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”