Home > VAS > Moustache Classic met meer dan 100

Moustache Classic met meer dan 100

De Moustache Classic is de gekende oriëntatiewedstrijd van de organisatoren die ons ook de Sezoensrally brengen. Rally Team Moustache is een naam in de autosportwereld en dat weten ook de deelnemers. Door de inventiviteit in de rit, de moeilijkheidsgraad en de fun factor is een deelname zeer gegeerd. En dat toont zich want de inschrijvingslijst overschrijdt de 100 wagens!

Het succesrecept is volgens de organisator een combinatie van verschillende inspanningen: een mooie en handige website, tijdig reclame maken, het pittige parcours en een duidelijke uitleg achteraf. De editie 2017 zal bestaan uit een lang eerste gedeelte van Bocholt naar Lommel, met de tussenstop bij BMW Belïen. In deel 2 en 3 gaat het dan terug richting Bocholt met nog een tussenstop in de Scoutsrally te Neerpelt. In totaal zal er ongeveer 230 kilometer dienen afgelegd.

Het lijkt er dus op dat de slotmanche van het VAS Classic kampioenschap nog de meeste deelnemers aan de start zal krijgen. Drie teams maken nog aanspraak op de algemene VAS Classic titel 2017: Eysermans-Poulmans leidden met de Subaru (137 punten), voor vader en zoon De Man met de Matra Murena (130 punten) en Velghe-Verdonckt in de Opel Manta (122 punten). In extremis kunnen ook Andre Depoorter en Ronny Callens, 114 punten, eventueel nog kampioen worden op de Ford Escort, maar dan moet er al één en ander gebeuren binnen het klassement. En hetzelfde geldt voor vader en dochter Leo en Inge Rackham, terwijl zij bovendien ook nog moeten zorgen dat de Peugeot 205 GTi gerepareerd raakt tegen zaterdag.

En dan moeten ook nog de kampioenstitels toegekend worden binnen de aparte klasses.  Ook in de aparte klassementen is nog niets beslist. De Youngtimers zijn uiteraard een zaak tussen Jan Eysermans-Wim Poulmans (Subaru Impreza GT Turbo) met 144 punten en Leo Rackham en Inge Rackham (Peugeot 205 GTI) met 140 punten. Een waterkansje blijft er ook voor Johan Claeys en Werner Pessendorffer (Porsche 911) met hun 121 punten, maar zij hebben dan vooral een zege nodig. Bij de Oldtimers staan uiteraard Steven en Jos aan de leiding (142 punten), met een klein verschil op Dirk Velghe en Geert Verdonckt (140). Depoorter en Callens volgen met 133 punten en ook Guy Agten en Dominiek Seynaeve (121) en de broers Korneel en Karel Vandoorn (111) kunnen nog een rol spelen als de omstandigheden goed zitten. En bij de Toertimers liggen de zaken kort bij elkaar en is, met nog 50 punten maximaal te verdelen, alles nog mogelijk tussen De Weerdt-Lauwers (119 punten), Brouwers Werner (100), Brebels-Bruyneel (98), Massa-Vandenholt (97), Holemans-Van den Wyngaert (95) en Verhaeghe-Mortelé Jurgen (91)

Het wedstrijdcentrum ligt traditiegetrouw in het Parochiehuis op het Kerkplein in Bocholt centrum. Om 9u31 wordt er daar gestart. Omstreeks 18u15 worden de eerste deelnemers weer aan de finish verwacht, in De Kroon op het Nevenplein. Via de site van de organisatie kunnen geïnteresseerden een Google map vinden met publiekspunten.

(vas)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”