Home > VAS > Rallysprint > 6u Kortrijk was al op enkele uren volzet

6u Kortrijk was al op enkele uren volzet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

De 6 Uren van Kortrijk. Wat valt er nog te zeggen over deze regionale rally? Het is het succesverhaal van deze laatste jaren en één van de grootste evenementen binnen VAS, met een deelnemerslijst die andere organisaties groen van jaloezie doet uitslaan en een publieke en mediatieke belangstelling die zijn gelijke niet kent binnen het regionale rallylandschap. Ook voor de jubileumeditie 2017 haalde de organiserende Autostal Groeninghe alles uit de kast. Het resultaat mag, nog maar eens, gezien worden!

In absolute aantallen wordt deze editie een zilveren jubileum: Autostal Groeninghe viert de 25ste editie van de “6 uren van Kortrijk”. Het wordt de 5de keer dat de rally in zijn herrezen vorm wordt gereden. Het succes is overweldigend. “Binnen de 20 minuten na het openen van de inschrijvingen begon de lijst al vol te lopen en amper enkele uren later was de rally al volzet en dienden we aan de reservelijst te beginnen“, vertelde voorzitter Jean-Claude Castelein. Uiteindelijk werden er 160 wagens op de startlijst gezet, maar toch diende de organisatie minstens 30 teams teleur te stellen. “Meer deelnemers toelaten heeft geen zin“, vervolgt Castelein, “want bij het minste dat er dan gebeurt dienen we proeven te schrappen en dan rijden de deelnemers minder kilometers. Dat zou ook niet eerlijk zijn.

Autostal Groeninghe kan voor het vierde jaar op rij uitpakken met een ongemeen mooi startveld. Aan het werk zien we de Belgische kampioen, Vincent Verschueren, eerder al laureaat. Hij moet opboksen tegen een armada van een 15-tal R5’s en nog enkele WRC-wagens. De belangrijkste zege- en podiumkandidaten zijn daarbij oud-winnaar Didier Duquesne (Ford Fiesta WRC), Paul Lietaer (voor zijn 40 jaar rally voor één keer in een Skoda Fabia WRC), de Ford Fiesta R5’s van Bernd Casier, Jelle Vermeire, Davy Vanneste en Polle Geusens en de Skoda Fabia’s van Melissa Debackere en Stéve Bécaert. Voor het spektakel zorgen zonder twijfel de Porsche GT3’s van Kevin Abbring, Marc Duez, Tim Van Parijs en Pieter-Jan Maeyaert. Uiteraard is het ook uitkijken naar spektakelman Hans Weijs die een nagelnieuwe BMW 132i in stelling brengt.

Binnen het VAS-kampioenschap ligt het belang nog bij het toekennen van de titel bij de Historics. Bram Fonteyne komt met de Volvo 240 en de beste papieren voor het kampioenschap aan de start van de Kortrijkse rally. Maar voor de zege van de dag zijn er wel meer gegadigden. Zo noteren we de aanwezigheid van de inmiddels nieuwbakken Belgische kampioen Robin Maes, die er voor de laatste keer de mooie BMW M3 in Camel kleuren de sporen zal geven.  Hij neemt het onder meer op tegen Tom Tytgat (Opel Kadett) en veteraan José Lareppe (Opel Ascona)

Ook qua randanimatie spaarde de organisatie kosten noch moeite. De rally zal integraal te volgen zijn via RPR Rally Radio (96.9 FM) en via Facebook en Twitter. Op zaterdag is er traditiegetrouw een gratis optreden in de tent op de Grote Markt. Dit jaar wordt het Café Flamand (met o.a. Miguel Wiels en Peter Van de Veire). In de centrale tent vindt men ook alle merchandising en de programmaboekjes. Noteer ook dat er zoals elk jaar een project voor het goede doel loopt. Deze keer is het een deelname aan de “Warmste Week” van Studio Brussel. In het kader van “Music for Life” steunt de organisatie de vzw Het Ventiel, een buddywerking voor mensen die lijden aan jongdementie.

Het plotse overlijden van Mathias Viaene, een graag geziene gast in Kortrijkse rallymiddens, zet een domper op de feestvreugde. Op dit moment is de organisatie al drukdoende om voor Mathias een gepast eerbetoon klaar te maken.

Er dienen veertien proeven te worden afgewerkt. Zaterdag wordt er om 17u geopend in Moeskroen, met de showproef. Op zondag begint het echte werk al vroeg, om 8u op de proef ’t Hoge. De 4 proeven die het hoofdmenu van de rally uitmaken blijven grotendeels gelijk. We krijgen ’t Hoge, Aalbeke, Tombroek, Bevergem, Moeskroen (enkel in lus 2) en een gloednieuwe regroup in Zwevegem.

Het spektakel lijkt gegarandeerd, het startveld is van een oerdegelijke kwaliteit, alles staat klaar om van deze rally een mooi feest te maken. Blijft er nog één ding: dat u, als toeschouwer, zich gedraagt als een verantwoorde rallyliefhebber, alle veiligheidsvoorschriften opvolgt en respect toont voor de eigendom van omwonenden en de gewassen van de lokale landbouwers. En dan, dan is alles geslaagd…

(vas)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#e09900″ border_width=”3px” border_style=”solid”]

 

De complete TIMING van de rally van Kortrijk

De deelnemerslijst met startnummers

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50