Home > WRC > Kalle Rovanperä schrijft geschiedenis

Kalle Rovanperä schrijft geschiedenis

Kalle Rovanperä werd in Australië de jongste winnaar ooit in de WRC2, maar dat was misschien niet zo verrassend aangezien hij de enige deelnemer was binnen de categorie WRC2. Hij diende enkel de M-Sport Ford Fiesta R5 op de weg te houden en aan te bieden aan de finish.

Maar hoe dan ook is Rovanperä Jr is de nieuwste vliegende Fin. Beelden van de piepjonge Kalle aan het stuur van een Toyota Starlet gingen de wereld rond op internet. Ondertussen werd hij 17 jaar oud op 1 oktober, haalde hij zijn rijexamen op 2 oktober en begon zijn eerste WRC-evenement ooit in Wales, slechts 25 dagen later. Na de Rally GB ging het naar onze tegenvoeters en op 17 jaar en 50 dagen mocht hij in New South Wales met de champagne spuiten…

(foto: Red Bull content/WRC)

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender