Home > #Hoofdnieuws > Ook Nicolas Gilsoul tevreden met seizoen

Ook Nicolas Gilsoul tevreden met seizoen

Ook Nicolas Gilsoul, vicewereldkampioen bij de corijders WRC, blikt tevreden terug op de laatste rally van het seizoen:

“Dit maakt me echt gelukkig !

 Het seizoen eindigen met een overwinning geeft echt een fantastisch gevoel… En hier winnen, in Australië, waar de wegen precies gemaakt zijn om er rally op te rijden, dat maakt dit alles nog wat magischer.

We waren vastbesloten om op ons elan verder te gaan na het goede resultaat in Wales, en dat heeft goed gewerkt. Om hier een kans te hebben om te kunnen winnen, moesten we de besten op vrijdag absoluut binnen ons bereik houden, ondanks onze ongunstige startpositie… De eerste doortochten op de smalle boswegen zijn best wel moeilijk, met veel te « vagen » stof en bladeren. We slaagden hierin en konden de dag eindigen op een derde plaats. We weten dat de Hyundai goed werkt op onverhard, en een episch gevecht kondigde zich dan ook aan met onze nieuwe teamgenoten, Andreas Mikkelsen en Anders Jæger, die een perfect begin van de rally reden. Jammer genoeg voor hen, maakte een dubbele lekke band een einde aan hun hoop op een prachtig resultaat en we namen zo halfweg de dag de leidersplaats over. Thierry was echt weer top, ongelooflijk snel en alles perfect controlerend . Als je zo’n een piloot hebt op deze Australische rallywegen, dan kan je niks meer wensen. Met nog 5 resterende proeven op zondag, hadden we een voorsprong van een twintigtal seconden. Maar het is op dat moment dat de regen roet in het eten gooide, we twijfelden immers nooit aan onszelf en we hadden een goeie bandenkeuze gemaakt, met dank aan het fantastische werk van de weathercrew van Hyundai. Ondanks de druk van Jari-Matti, lieten we ons niet kennen, en we pakten onze zesde overwinning in het WRC! Door het seizoen 2017 op deze manier te eindigen, krijgen zowel wij als het ganse team een enorme vertrouwensboost, en we zijn dus nu reeds ongeduldig om het nieuwe seizoen in Monte Carlo te starten !
Tot dan gaan we genieten van een welverdiende vakantie en gaan we onze conditie verder op peil houden! Nogmaals bedankt voor jullie steun en tot zeer binnenkort !”