Home > Circuit > Denis Dupont bereidt toekomst voor in Dubaï

Denis Dupont bereidt toekomst voor in Dubaï

Voor Denis Dupont is het seizoen nog niet afgelopen. Dit weekend komt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in actie tijdens de laatste meeting van de TCR International Series in Dubai. Aan het stuur van een SEAT Leon zou dat een heel leerrijke verplaatsing moeten worden.

We reizen om te leren, heet het. Dus heeft Denis Dupont zich aan het eind van het seizoen een heel interessant mini-programma samengesteld: “Dankzij mijn partners kan ik me meten met de rijders in de TCR International Series. Hoewel de ervaring in Shejiang heel wat korter werd dan verwacht, heb ik er toch heel wat kunnen opsteken. Ik zet mijn leerschool dit weekend in Dubai verder, bij de laatste meeting van het seizoen 2017.”

Het is een omloop die de jonge Belg pas tijdens de eerste trainingssessies voor het eerst kon afwerken. “Toch was het geen volledige stap in het onbekende”, legt Denis uit. “Vooraleer ik naar de Emiraten trok heb ik nogal wat onboardbeelden bekeken en heb ik ook wat ronden op een simulator afgewerkt. Uiteraard heb ik ondertussen ook de trackwalk afgewerkt, aandachtiger dan ooit.” Net zoals in China heeft de vertegenwoordiger van het RACB National Team geen precies doel voor ogen. “Het doel is te leren, meer ervaring op te doen, om zo een toekomst op het internationale vlak voor te bereiden. Dit gezegd zijnde, eens ik mijn helm op heb zal ik alles geven om het potentieel van mijn SEAT Leon optimaal te benutten.”

(racb)

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”
RNT: meer dan ooit met een internationale uitstraling