Home > Circuit > Macau: startposities gekend na poledag

Macau: startposities gekend na poledag

Macau FIA GT World Cup

De Italiaan Eduardo Mortara haalde de pole voor de race van de FIA GT World Cup voor Bruno Juncadella en Maro Engel. Daarmee bezet Mercedes AMG de drie topplaatsen. Onze landgenoot Laurens Vanthoor vertrekt pas vanop de 9de plaats nadat hij de Craft-Bamboo Porsche 911GT in de muur plaatste.

Macau WTCC

Rob Huff haalde met de ALL-INKL.com Münnich Motorsport Citroën C-Elysée (foto: wtcc) de pole voor de WTCC race in Macau. De Brit versloeg in de shootout met een nieuwe recordtijd titelkandidaat Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC) en Tom Chilton (Sébastien Loeb Racing Citroën C-Elysée), terwijl de puntenleider Thed Björk met de Volvo Polestar genoegen moest nemen met de 4de plaats.

Macau F3 Grand Prix

Joel Eriksson kon dan weer de pole wegkapen voor de Formule 3 Grand Prix op het Aziatische stratencircuit. Hij haalde het nipt (0.024 sec.) voor Europees F3 kampioen Lando Norris en diens landgenoot Callum Ilott. Een opmerkelijke prestatie was er voor Mick Schumacher. De zoon van de 7-voudig F1 wereldkampioen plaatste zich op een 7de plaats op de grid, al was het zijn allereerste keer dat hij reed in de nauwe straten van Macau…