Home > VAS > Regularity > Regularity Zuid Limburg met verrassende winnaar

Regularity Zuid Limburg met verrassende winnaar

De deelnemerslijst telde uiteindelijk 41 deelnemers. Weerom een succes voor het regularity luik dat bij een rally hoorde, Zuid-Limburg in dit specifieke geval. Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts waren al zeker van de kampioenstitel 2017.

Philip Copmans en Filip Beyers zijn met hun Opel-club op pad. Een boeking die vroeger op het seizoen werd gemaakt en toen waren ze nog in de veronderstelling dat ze zeker niet zouden meespelen in de titelstrijd. Jammer maar helaas dus…

Het gaf aan anderen de kans om zich in de kijker te rijden. De omstandigheden in en om Gingelom waren niet van de poes. Guur herfstweer en modderige wegen. Het waren dus een verraste Filip en Julien Aerts die zich als overwinnaars aanmeldden aan de finish op een iconische replica: de “Ijsboerke” Mercedes 190E 2,3-16V uit 1985. “Zeker verrassend”, vertelde Filip Aerts, “het is immers pas de tweede keer dat we zoiets rijden!” Ondanks de zege zullen zijn niet in de kampioenschapsstand voorkomen. Ze reden immers niet onder VAS-licentie en ze kunnen maar…2 resultaten voorleggen. Ongewone gasten dus op de voorste posten. “Nochtans was dit een regularity die zeer recht toe – recht aan was”, liet Johnny Champagne van de organisatie weten.

Achter hen eindigden Frank Moonen en Peter Hoens in de leuke DAF 55 Coupé uit 1972. De voormalige Sezoens-winnaars uit 2016 strandden op amper 0.332 punten van de winnaars. Maar de beste zaak deden vader Jurgen en zoon Tim De Bruyne. Zij konden weer beschikken over de mooie Toyota Celica TA22 uit 1974 en vervolledigden het podium. En dat leverde hen dan weer het vice-kampioenschap 2017 op! Alvast een hele prestatie voor de amper 14-jarige Tim De Bruyne, die eerder ook al de grootste beker mocht vasthouden in de Sezoens 2017.

In het peloton konden nog een aantal equipes hun voordeel doen. Zo haalden de dames Stephanie en Elien Dierckx met de Toyota MR2 een 5de plaats en daardoor strandden ze aan de voet van het seizoenspodium. Achter hen eindigde in Gingelom dan weer Patrick en Ari Meeus op een 6de plaats, goed genoeg om uiteindelijk de derde plaats in het kampioenschap te halen. En de nieuwbakken kampioenen, Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts plaatsten hun ondertussen eerbiedwaardige Golf op de 7de plaats. Maar de kampioenenkroon hadden ze al in handen. “Een titel gehaald op regelmaat, met goede resultaten doorheen het hele seizoen”, bevestigde Luc. “Een 6de plaats was uiteindelijk ons slechtste resultaat.”

Met het vallen van de finishvlag zit het Regularity seizoen 2017 er definitief op. Met een kampioenenduo dat zichzelve opvolgt, met jongelingen die klaar lijken om straks de fakkel te gaan overnemen, met enkele nieuwkomers die onmiddellijk goed op de bal zaten en vooral, met mooie en goedgevulde startvelden voor de organisatoren. 2017 was een goed en mooi seizoen. Wordt het in 2018 een beter seizoen? Afspraak binnen enkele maanden!

(vas)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”