Home > VAS > Rittensport > Gapersrit met aandacht voor initiatie

Gapersrit met aandacht voor initiatie

De Gapersrit is een nieuw evenement op de VAS rittensportkalender. Organisator Patrick Rosiers maakt zijn debuut met een reguliere wedstrijd na twee jaren een oefenrit te hebben ingericht. Er is nog amper één week te gaan en de teller staat op 70 inschrijvingen. En dat is weerom een succesverhaal.

Met 5 van de 7 wedstrijden verreden wordt de 3de RPR Gapersrit de eerste wedstrijd waar de schrapresultaten een rol zullen spelen en het kampioenschap misschien een nieuwe wending zal krijgen. Dat betekent dat in de klasse Sport er nog altijd rekening moet worden gehouden met het duo Holemans-Champagne, die twee overwinningen op hun conto hebben staan en het dus vader en dochter Rackham, vader en zoon Van den Wyngaert en Jan Verschaeve nog knap lastig kunnen maken. In Toerisme lijkt het een duel te gaan worden tussen de bijna teamgenoten Jens Vanoverschelde en Pablo Cracco. Beiden tellen ze evenveel punten (194) met twee overwinningen, als teamgenoot. Maar Pablo reed één wedstrijd meer dan Jens. Tim Claeys, de “jonge” Claeys, geeft er vader Johan voorlopig stevig van langs en staat op een derde plaats. Blijft er nog recreatie, waar we ook een gelijkstand zien tussen koppels Lizette Brebels-Hugo Bruyneel en Filip Dewulf-Veronique Collie. Deze laatsten scoorden echter nog geen overwinning en dat zou met het inbrengen van de schrapresultaten aardig kunnen aantikken. Edith Hoogwijs en Peter Wellens liggen op plaats drie in hinderlaag

De deelnemers krijgen een rit van ongeveer 100 km voorgeschoteld. Vanuit Geluwe wordt er begonnen met een mooie en lange rechtlijnige rit, die langs een aantal sites voert die verband houden met “den grooten oorlog”. De tussenstop is opnieuw in Geluwe en in het tweede deel wordt de taalgrens eventjes overgestoken. Uniek aan de rit is dat er een initiatieklasse wordt gereden, voor de absolute beginners, die zelfs vanaf 16u30 een heuse rittensportles kunnen volgen. De organisatie zorgde voor een uitgebreide splitsing van de vier categorieën en zette daarbij ook in op de plaatsing van veel bordjes.

Het wedstrijdcentrum wordt Landhuis” De Kleine Prins” in de Oude (!) Beselarestraat 311 te Wervik. Daar vertrekken omstreeks 18u30 de eerste wagens en naar verwacht zullen de eerste finishers opnieuw passeren vanaf 22u45. Alle deelnemers worden overigens bedacht met enkele kleine attenties op het einde van de rit.

(vas)

 

Afspraak dus op 18 november!

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”