Home > Moto > MotoGP > Marc Marquez nu al in de legende

Marc Marquez nu al in de legende

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Moto3

De perfecte race van Martin

Jorge Martin (Del Conca Gresini) toonde zich soeverein in de afsluitende Moto3 race op Valencia. De Spanjaard ging er vanop pole onherroepelijk vandoor en sloeg een definitief gat van bij de openingsrondes. Het was voor Martin de 9de start vanop pole maar op Valencia kon hij eindelijk zijn allereerste overwinning rapen. De nieuwbakken kampioen Joan Mir gaf ook zijn visitekaartje af en plaatste zijn Leopard machine op de tweede plaats na een inhaalrace vanuit de dieptes van het klassement en maakte er een Honda dubbel van. KTM rijder Marcos Ramirez (Platinum Bay Real Estate) vervolledigde het podium. Onze landgenoot Livio Loi liep al voor de start tegen een bestraffing aan (wegens te traag rijden!) en moest vanuit de pitlane starten. Hij sluit het jaar met een 27ste plaats.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Moto2

Hattrick voor Oliveira

Miguel Oliveira en Red Bull KTM Ajo zijn duidelijk de sterksten in dit seizoenseinde in de Moto2. De Portugees haalde zijn derde opeenvolgende zege nadat hij poleman en pas gekroonde kampioen Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS) bijhaalde, en daarna de vlucht naar de zege nam. Zijn teammate Brad Binder werd derde, Morbidelli moest genoegen nemen met de 2de plaats. Xavier Siméon, onze Belgische MotoGP rijder in spé, moest opgeven maar was al kansloos na een gridplaats achteraan de startorde. In Moto2 volgt nu een boeiend tussenseizoen want heel wat rijder en teams kondigden veranderingen aan voor 2018, terwijl de categorie zich opmaakt voor de komst van de Triumph eenheidsmotoren vanaf 2019.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”on” border_color=”#e02b20″ border_width=”3px” border_style=”solid”]

Silverstone blijft!

Op zaterdag maakte MotoGP promotor Dorna Sports bekend dat er met Silverstone een overeenkomst werd gesloten voor de volgende drie jaren. Daarmee stapt de MotoGP weg van de plannen om de races uiteindelijk te houden op het geplande “Circuit of Wales”. In 2018 gaat de MotoGP dus naar Silverstone in het weekend van 24 – 26 augustus.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MotoGP

In Valencia verlengde de Spanjaard Marc Marquez met Honda zijn wereldtitel in de MotoGP. Het is zijn derde opeenvolgende wereldtitel in de MotoGP. Eerder won Marquez al wereldtitels in de 125cc (2010), de Moto2 (2012) en sloeg in 2013 iedereen met verstomming door als rookie de wereldtitel in de MotoGP te pakken. Voor 24-jarige Marquez is het zijn 6de wereldtitel in totaal, en daarmee maakt hij nu al deel uit van een clubje van legendarische rijders

De enige die Marquez nog van de titel kon houden was Andrea Dovizioso. Maar daartoe moest de Italiaanse Ducatirijder wel winnen en mocht Marquez niet beter doen dan de 11de plaats. Een onmogelijke opdracht dus. Hoewel zo’n laatste wedstrijd altijd wat verrassingen in petto houdt. Marquez vergemakkelijkte zijn opdracht door alvast  de pole te halen. Dovizioso moest aan de slag vanaf de 9de positie.

Vooraan vochten de Marquez zijn Repsol Honda Teamgenoot Dani Pedrosa and Yamaha Tech 3 privérijder Johann Zarco een duel uit tot op de lijn, dat in het voordeel van de Spanjaard uitdraaide.
Marquez lag aanvankelijk aan de leiding maar ging op een bepaald moment wijd en zag zich terugzakken naar de derde plaats. Voor Dovizioso werd het een hopeloze strijd. De Italiaanse Ducatirijder kwam nog wel goed weg, passeerde de openingsronde als zesde en ging daarna in de achtervolging. Maar een uitstapje in de gravelbak zag hem daarna alle kansen op de titel verspelen.

Pedrosa kon Zarco afhouden in de laatste ronde en sloot met een overwinning het 2017 seizoen af, dat duidelijk de speelgrond was van het Repsol Honda team.

Na deze laatste GP zijn er nog tests in Valencia op 14 en 15 november. Daarna gaat de MotoGP in winterpauze. De eerste tests hernemen eind januari 2018.

(foto: motogp)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” use_border_color=”on” border_color=”#0c71c3″ border_width=”3px”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…