Home > Circuit > Lorenzo snelst op openingsdag Valencia

Lorenzo snelst op openingsdag Valencia

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Livio Loi naar nieuw team?

Loi blijft voor 2018 in de Moto3 maar zou van team wisselen. De geruchten gaan dat hij voor een ander team zou hebben getekend. De zaak is echter nog niet rond. “Er is niets getekend”, zei Loi op de sportzender Eurosport. De tijdspanne tussen de afloop van de Aziatische tournee en de afsluitende race op Valencia was waarschijnlijk net iets te kort.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Jorge Lorenzo (Ducati Team) was de snelste op de openingsdag van de Gran Premio de la Comunitat Valenciana. Hij haalde zijn beste tijd in de slotfases van de tweede vrije training. In de ochtendsessie was Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) de beste van het pak. Dani Pedrosa (Repsol Honda Team)besloot uiteindelijk als tweede snelste van de dag voor Andrea Dovizioso (Ducati Team). De titelfavoriet Marc Marquez (Repsol Honda Team) was, na een valpartij, pas zesde.

Moto2

Siméon wil volgend seizoen graag ware potentieel tonen

In Moto2 was Miguel Oliveira met de Red Bull KTM de snelste in beide vrije trainingen. Onze landgenoot Xavier Siméon bracht de Tasca Racing Kalex machine niet verder dan de 30ste en de 31ste plaats na problemen met de versnellingsbakverhoudingen en de remmen. Een probleem dat hem in de eerste sessie ook ten val brengt. “De problemen zouden moetn opgelost worden voor het vervolg van de sessies“, wou Siméon kwijt voor de micro’s van Eurosport. Hij is nog steeds gewond aan de pink, die hij in België liet opereren na zijn val in Japan. “Veel pijn heb ik niet maar ik heb weinig gereden. Morgen zullen we zien of ik veel rondes achter elkaar kan rijden. Als het seizoen goed begint is dat motiverend. Het is belangrijl in een team te zitten dat wil winnen. Maar dit seizoen zaten altijd dezelfde teams vooraan, ongeacht de rijder, en dezelfde teams zaten altijd achteraan. Ik hoop echt volgend jaar mijn ware potentieel te laten zien!“, aldus Siméon.

Moto3

Probleemvolle training voor Livio Loi

En ook onze landgenoot Livio Loi kende problemen in de vrije sessies van de Moto3 met een valpartij in de eerste training, waarbij hij zijn vingers bezeerde. Het had zijn weerslag op zijn prestaties: 31ste in de eerste en 28ste in de tweede sessie. De besttijden waren er voor KTM rijder Marcos Ramirez (Platinum Bay Real Estate) in de ochtend en de Honda van Jorge Martin (Del Conca Gresini) in de tweede sessie.

(foto: motogp)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” use_border_color=”on” border_color=”#0c71c3″ border_width=”3px”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…