Home > #Hoofdnieuws > Kampioenschap voor Morbidelli en MarcVDS

Kampioenschap voor Morbidelli en MarcVDS

In de Moto2 bleek de val van de Zwitser Thomas Luhti uiteindelijk toch beslissend voor het kampioenschap. Luthi bleek na onderzoek een zijn linkerenkel te hebben gebroken en diende forfait te geven. Dat betekent dat Franco Morbidell de kampioen 2017  werd nog voor de race in Maleisië van start ging. Deels ook een Belgisch succes want de Italiaan komt uit voor het Belgische MarcVDS.

In de race was er niets te beginnen tegen de Portugees Oliveira, die met de KTM de beste start maakte en spoedig aan het einder verdween. Brad Binder zorgde voor een uitstekende tweede plaats in een wedstrijd die geplaagd werd door veel valpartijen en ongevallen. Morbidelli tenslotte redde de eer en kon zijn titel vieren met een derde podiumstek.

Moto3: Livio Loi met mooie 4de plaats

In de Moto3 is de titel al toegekend aan Joan Mir en dus werd het een open wedstrijd waarin bijna iedereen voor eigen glorie kon rijden. De Spanjaard Martin pakte de beste start en leek lange tijd op weg naar de zege. Maar de nieuwbakken kampioen Mir opende de jacht, bracht in zijn spoor de Italiaan Bastianini mee en het trio maakte er een mooie driestrijd van. Mir haalde het uiteindelijk voor Martin en Bastianini, een compleet Honda podium dus. Onze landgenoot Livio Loi lukte in een uitstekende vierde eindplaats nadat hij een hele tijd leek te kunnen meedraaien voor een podium.

 

(foto: motogp)

 

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…