Home > #Hoofdnieuws > Ogier wereldkampioen, Evans wint zijn eerste in eigen Wales

Ogier wereldkampioen, Evans wint zijn eerste in eigen Wales

Sébastien Ogier is voor de vijfde opeenvolgende maal wereldkampioen rally. De Fransman werd derde in Wales, één plaats achter Thierry Neuville, die er alles aan deed om de titelstrijd tot Australië te verlengen, maar het heeft dus niet mogen zijn. Dankzij de twee extra punten van de Power Stage is Ogier nu al wereldkampioen. Hij telt 215 punten, tegen 183 voor Neuville.

Een zeer geëmotioneerde Ogier werd dus derde, Neuville tweede en Elfyn Evans won in zijn Ford voor eigen publiek zijn eerste WK-wedstrijd uit zijn carrière. M Sport Ford verzekerde zich bovendien van de titel bij de teams. Neuville is weer tweede in het WK met 14 eenheden meer dan Ott Tänak. In Australië kan Neuville voor de derde maal vicewereldkampioen worden.

Later meer

Foto: © Benjamin Renard