Home > #Hoofdnieuws > Het seizoen van Max Defourny

Het seizoen van Max Defourny

Dit weekend in Barcelona rijden de piloten in de Formule Renault 2.0 Eurocup de laatste drie races van het seizoen. Max Defourny staat momenteel op de derde plaats in het kampioenschap met 232 punten. De eerste plaats is onmogelijk, de tweede plaats heel onwaarschijnlijk.

In 2016 eindigde Defourny als tweede in de Eurocup, dit jaar lijkt het erop dat hij een plaats in het kampioenschap moet inleveren. “Ik was van plan het kampioenschap te winnen dit seizoen, dus het is heel frustrerend dat ik daar niet in ben geslaagd. Ik heb elke race gevochten voor winst, maar heb het hele seizoen kleine probleempjes gehad met de wagen”, aldus Defourny.

Voor de laatste race probeert Defourny er nog het beste uit te halen: “Ik ben even gemotiveerd als voor de vorige races, ook al kan ik waarschijnlijk geen plaats meer winnen. Het is nog steeds de bedoeling dat ik in de drie races zo hoog mogelijk kan eindigen.” Over zijn plannen voor volgend jaar wil hij voorlopig nog niets kwijt.

Foto © DPPI Antonin Vincent

You may also like
Peroni wint in Formule Renault
Eerste Chinese zege ooit in Formule Renault 2.0
Weekend om te vergeten voor Max Defourny
In een notendop: F.Renault – ADAC F4 – Indycar