Home > Circuit > In een notendop: F1 en Indycars

In een notendop: F1 en Indycars

Alfons Celis Jr zal de eerste vrije training in Mexico afwerken bij Force India. De Mexicaan, actief in de World Series V8 3.5 is hun reserverijder en reed eerder al in de tests op Barcelona Sakhir, en in de vrije trrainingen op Oostenrijk en Hongarije. Ook in 2016 was de Mexicaan al actief op de Force India.

  • Callum Illot (uit de Europese F3) en Robert Shwarzman (uit Formule Renualt 2.0 Eurocup) zijn de nieuwe leden van de Ferrari Driver Academy. Zij zullen dus meer betrokken worden bij de F1.
  • Schmidt Peterson Motorsport koos voor zijn campagne 2018 in de Indycars Series een tijdje geleden voor James Hinchcliffe als rijder, en met de komst van Robert Wickens, die de DTM achter zich laat, heeft het Amerikaanse team een volledig Canadese rijdersbezetting. OVer de grote plas is zoiets niet meer gezien sedert Paul Trace en Patrick Carpentier in 2004 beiden voor Forsythe aan de slag gingen.
  • Chip Ganassi Racing haalde ietswat verrassend rookie Ed Jones binnen voor 2018 season. Jones debuteerde dit seizoen bij de IndyCars tijdens de Indianapolis 500. Hij zal rijden naast routinier Scott Dixon.

 

(foto: mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?