Home > Circuit > In een notendop: F.Renault – ADAC F4 – Indycar

In een notendop: F.Renault – ADAC F4 – Indycar

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Heel wat eenzitteractie ook afgelopen weekend met Max Defourny en Charles Weerts als onze belangrijkste vertegenwoordigers in Formule Renault en ADAC F4.

F.Renault Eurocup: pech voor Defourny

Teleurstellende wedstrijden op Paul Ricard voor Max Defourny, die worstelde met problemen op zijn MP Motorsport bolide. In de eerste race werd hij aangetikt en was het al snel einde verhaal. In de tweede race worstelde hij lang om enige warmte in zijn banden te krijgen maar haalde hij alsnog een 10de positie. De zeges in Franjrijk waren voor Logan Sargeant en Max Fewtrell. Volgende week gaat het Formule Renault circus naar de snelle omloop van Monza

ADAC F4: podium voor Weerts

Er stond in Oschersleben geen maat op de Duitser Zendeli (US Racing CHRS). Zendeli haalde twee zeges maar moest opgeven in de afsluitende race. Voor onze landgenoot Charles Weerts zat er in die derde race nog een podium in. Hij tikte aan als derde, nadat hij ook al in race 2 een mooie vierde plaats greep. Op zaterdag moest hij opgeven. De laatste zege van het weekend was voor de Brit Caldwell. De volgende wedstrijd komt er begin mei aan, in het voorprogramma van de DTM op Hockenheim.

Indycar: Rossi is terug

In Long Beach waren de Indycar aan het werk. Voormalig F1 rijder Alexander Rossi scoorde een verlossende zege voor Andretti Racing Honda. Hij leidde de race van start tot finish (uitgezonderd 14 van de 85 rondes) en eindigde voor Will Power (Team Penske Chevrolet) en Ed Jones (Chip Ganassi Racing Honda). Rossi neemt nu ook de leiding in het kampioenschap. Volgend weekend rijden de Indycar op het Barber Motorsports Park circuit in Alabama.

 

(foto: indycars.com)

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
IGTC – Kyalami: AKKA ASP Mercedes domineert de eerste dag
IGTC – Kyalami: race uitgesteld
In een notendop: GT